Росія незабаром буде стерта з карти світу?

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 3.07.2006 16:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=423

Росія незабаром буде стерта з карти світу, вважає німецький військовий експерт і журналіст Петер Шолль-Латур.

Петер Шолль-Латур впевнений, що головна проблема росіян сьогодні - ця катастрофічна депопуляція

Німецький військовий експерт і журналіст Петер Шолль-Латур упевнений, що Росія незабаром припинить своє існування як державне утворення. Німецька телекомпанія ZDF продемонструвала на минулому тижні 45-хвилинний документальний фільм "Росія в подвійних лещатах", підготований Петером Шолль-Латуром, повідомляє NEWSru.com.

Фільм і однойменна книга були написані за результатами його поїздки в Росію влітку 2005 року. У фільмі німецький експерт ділиться своїми спостереженнями, стверджуючи, що, незважаючи на сприятливу зовнішньоекономічну кон'юнктуру, Росія невблаганно рухається до загибелі.

Петер Шолль-Латур прогнозує, що Росія буде стерта з карти світу і цей процес невблаганний, тому що об'єктивний.

Депопуляція і китайська загроза

Петер Шолль-Латур указує, що головна проблема росіян сьогодні - ця катастрофічна депопуляція. "Чисельність росіян стрімко зменшується, у той час як кількість неросійських (головним чином, мусульманських народів) навпаки - стрімко зростає", - указує німецький експерт.

На цьому фоні Китай прибере до своїх рук Далекий Схід і Сибір, що стрімко порожніють. Депопуляція цих регіонів неминуче приведе до того, що зазначені території упадуть до рук Китаю як зрілий (золотий) плід, без єдиного пострілу.

"Не Китай і навіть не Іран, а саме Росія стане найближчим часом полем запеклої війни. Її будуть рвати на частини Захід, Китай та Ісламський світ у кривавому бої за величезні мінеральні ресурси - нафту й газ", - пророкує Петер Шолль-Латур.

Занадто незалежний Татарстан

Під час свого візиту в Росію Петер Шолль-Латур відвідав Татарстан і його столицю Казань. Він стверджує, що в цій республіці спостерігається найсильніший процес відродження ісламу й ісламської самосвідомості. Німецький експерт упевнений, що Татарстан незабаром стане полем нової битви слідом за Північним Кавказом.

"Тільки в XVIII столітті Катерині II вдалося звільнити Азовське море від панування кримських татар, що сповідали іслам, - нагадує він. - Сьогодні татари розкидані по всій Росії. Особливо багато цих вояків-мусульман у Казані, у столиці автономної республіки Татарстан, розташованої у середньому плині Волги".

Жахи чеченської війни не торкнулися республіки Татарстан. Казані та Москві вдалося усе улагодити мирним шляхом. Місцеві мусульмани знають, що час працює на них. Сьогодні на території Російської Федерації проживають близько 20 млн. людей, що сповідають іслам, і їхнє число неухильне зростає, у той час як чисельність слов'янського населення країни катастрофічно падає, відзначає Шолль-Латур. Ще в 1991 році татарські націоналісти, що з гордістю оглядаються на 200-літній період поневолення Росії, вимагали незалежності для своєї республіки. При президенті Путіну їм довелося трохи стримати амбіції і задовольнитися розпливчастим формулюванням щодо суверенітету, вважає журналіст.

Надії президента Татарстану Мінтимера Шаймієва на те, щоб повернути нафтові і газові багатства на благо тільки свого народу, були розбиті Москвою, говориться у фільмі. Уже говорять про активізацію радикально налаштованих сил ісламістів, що прагнуть до територіального єднання з Казахстаном через сусідню автономну республіку Башкортостан.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.