У Керченській протоці досі збирають російські нафотопродукти. Вже зібрали майже 30 тис. тонн

Автор/джерело -  © NEWSru



Дата публiкацiї - 26.11.2007 13:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4236

У Керченській протоці до цього часу не можуть підняти затонулу носову частину танкера "Волганєфть-139", який розламався при сильному штормі 11 листопада.

"Роботи призупинені в неділю через шторм. Вони будуть відновлені, коли налагодиться погода", - повідомив в понеділок, 26 листопада, представник Мінтрансу РФ телефоном з порту "Кавказ".

Початок підйому носової частини судна "Волганєфть-139" планувалося здійснити сьогодні, суднопідіймальними понтонами. Єдиною умовою при повній готовності понтонів є сприятливі погодні умови: відсутність вітру і хвиль.

За словами представника мінтрансу, пошуки чотирьох зниклих безвісти моряків з судна "Нахічевань", не зважаючи на негоду, тривають.

За минулу добу рятувальники зібрали 2 тисячі 30 тонн нафтових відходів, що потрапили в море після аварії суден в Керченській протоці 11 листопада.

Як повідомляє сьогодні, управління інформації МНС РФ, усього зібрано 27 тисяч 994 тонни нафтових відходів, очищено 46,3 км узбережжя. Також зібрано 5142 загиблих птахів, 5 тисяч 68 з них утилізовано.

До ліквідації наслідків НП привернуто 973 людини і 228 одиниць техніки, зокрема 12 плавзасобів.

Як повідомлялося раніше, 11 листопада в результаті штормового вітру і сильних хвиль в Керченській протоці і акваторії Чорного моря зазнали аварії 12 суден, з них вісім російських. Затонули чотири судна, зокрема, три російські суховантажі "Вольногорськ", "Нахічевань", "Ковель", були зірвані з якорів і сіли на мілину шість суден, отримали пошкодження два російські танкери "Волгонєфть-123" і "Волгонєфть-139".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.