У відсутності демократії у Росії, Путін побачив американський слід

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 26.11.2007 16:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4238

Відмова Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ відіслати спостерігачів на парламентські вибори до РФ пов’язана з рекомендацією держдепартаменту США, й Росія це врахує у відносинах з Америкою, заявив Володимир Путін.

Відповідаючи на запитання лауреатів проекту Професійна команда країни, Президент РФ заявив, що, на його думку, це рішення було не спланованою, а спонтанною акцією.

"За відомостями, що є в нас, у черговий раз зроблено це за рекомендацією держдепу США, і це ми враховуватимемо в наших міждержавних відносинах із цією країною", - заявив Путін.

Посилаючись на "абсолютно достовірні дані", Президент зазначив, що дії керівника БДІПЛ були сюрпризом для багатьох європейських країн.

"Але це їхній вибір. Це зайвий раз говорить про те, що багато структур, зокрема ОБСЄ, потребують реформування", - сказав Путін.

"Такі акції не можуть зірвати вибори в Росії, метою є делегітимізація виборів. Але й цієї мети вони не досягнуть", - сказав також Путін.

Він нагадав, що Росія вже говорила про необхідність цього.

"Ми наполегливо просуватимемо це питання", - заявив Путін.

"Вибори в Росії пройдуть, як і було заплановано, з використанням усіх легітимних можливостей і в рамках діючого закону", - сказав Президент.

Із проханням прокоментувати рішення БДІПЛ до Володимира Путіна звернувся керівник Липецького регіонального виконкому Єдиної Росії Валерій Дзюбенко. "Враховуючи, що вони не виконують свій мандат, з’являється відчуття, що це спланована акція", - сказав він, звертаючись до Президента.

Тим часом, місія спостерігачів Парламентської асамблеї ОБСЄ 26 листопада приступила до роботи. У складі місії - близько 40 делегатів з 20 країн.

Її очолює депутат шведського парламенту Йоран Леннмаркер.

Окрім місії Парламентської асамблеї ОБСЄ, для спостереження за думськими виборами до Росії прибули представники ПАРЄ, Міжпарламентської асамблеї СНД, виконкому СНД, Шанхайської організації співпраці, Північної ради та співробітники виборчих органів з 20 країн - усього близько 330 чоловік.

Як повідомлялося, організація з безпеки та співпраці в Європі відмовилася від моніторингу парламентських виборів у Росії, які відбудуться 2 грудня, через створені російською владою перешкоди.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.