Українцям в Україні платять гірше, ніж неграм на плантаціях

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 27.11.2007 12:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4242

Україна й Сербія у 2007 році продемонстрували найгірший розвиток рівня реальних зарплат у Європі.

До такого висновку в результаті щорічного дослідження, прийшла провідна міжнародна консалтингова компанія Mercer.

Зокрема, в Україні зарплати зросли на 10%, однак їх повністю з'їла інфляція, що за даними Міжнародного валютного фонду, в 2007 році також буде становити 10%.

Втім, більшість українських і міжнародних фахівців прогнозують Україні інфляцію на рівні 12-13% і в такий спосіб реальні зарплати навіть сзменшилися. У Сербії номінальні зарплати виросли трохи менше ніж на 5% при більш ніж 6% інфляції.

У Західній Європі, за оцінками експертів Mercer, номінальні зарплати в середньому зростуть на 3,4%, а це майже на два відсотки більше рівня інфляції.

У Східній Європі показники росту реальних зарплат будуть становити в середньому 2-3%. Mercer досліджує рівень зарплат у першу чергу з огляду на інвестиційну привабливість для міжнародного капіталу.

Експерти компанії зазначають, що Східна Європа залишається привабливою для інвестицій у виробництво через відносно невисокі витрати на робочу силу.

Раніше повідомлялося про те, що українські регіони наздоганяють Київ за рівнем заробітних плат.

Нагадаємо, що проФФесіонали урядовці і політикани вважають, що саме зростання заробітної платні і пенсій спричинили ріст інфляції.

Від “Аратти”: З огляду на висновки іноземних експертів, ми публічно звертаємося до в.о. першого віце-прем'єра Азарова: поясніть нам, сіреньким, а чому ж тоді не шаленіє інфляція у решті країн Європи, адже в них і зарплатня і пенсії значно більші?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.