Янукович хоче обирати голову парламента без коаліції. А там - і до ширки недалеко

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 28.11.2007 11:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4244

Прем'єр-міністр України Віктор Янукович не виключає, що завтра на засіданні Верховної Ради насамперед буде обрано керівника парламенту.

Таке припущення Янукович висловив сьогодні на засіданні Кабінету міністрів.

«Для нас дуже важливо, щоб почав працювати парламент. Я не виключаю, і ми з цього приводу обмінювалися з вами думками в кулуарах як народні депутати, що, можливо, відбудеться так, що доведеться спочатку обирати голову ВР. Я цього не виключаю», - сказав Янукович.

Прем'єр-міністр також розраховує завтра побачити результати переговорів НУ-НС і БЮТ про створення парламентської коаліції. «Якщо не буде подана заява чи подання про створення коаліції за підписом 226 народних депутатів, тоді на порядку денному стоятиме чергове питання – обрання голови ВР і формування робочих органів ВР», - пояснив він.

Янукович підкреслив, що депутати мають підтримати розгляд цих питань, оскільки для держави є дуже важливим початок роботи ВР шостого скликання. «Ми будемо всі з вами в переговорному процесі з нашими колегами в парламенті. Ми не шукатимемо ворогів, ми там шукатимемо конструктив для того, щоб у найбільш важливих питаннях знаходити спільну точку зору. Буде парламент – буде бюджет, буде бюджет – розвиватимуться регіони і економіка. І ми заспокоїмо не тільки громадян України, наших виборців, а й наших партнерів у світі», - підкреслив глава уряду.

Від “Аратти”: очевидно, що ПР робить усе можливе, аби втриматися у владних кабінетах. І є всі підстави вірити заявам політиків, які наголошують, що для досягнення цієї мети регіонали кинули шаленні кошти на підкуп нардепів.

Бо навряд чи можна чимось іншим пояснити “дискусію” навколо коаліційної угоди, яку влаштували деякі нашоукраїнці. Адже, текст цієї угоди розпочали узгоджувати ще до виборів і під час виборчої кампанії - цей процес не припинявся. Але, щось не чутно було, щоб Криль, або Петьовка, або Плющ, чи Єхануров дискутували саме тоді.

Та й пан Балога зберегав мовчанку, хоча, як один із керівників НУ, мав усі можливості для активної участі у переговорах та формуванні тексту угоди. Чи не так?

А те, що відбувається зараз - скоріше нагадує дешеву оперетку, ніж щось інше. І все це абсолютно не додає позитивного іміджу Президенту Ющенку. Ні як гаранту Конституції та главі держави, ні як лідеру політичної сили, яка вчергове намагається ошукати виборців.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.