Президент Ющенко висловив своє “фе” генералам і зажадав чіткого плану

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 28.11.2007 13:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4248

За перше півріччя 2007 року кількість бойових частин, які не готові до виконання поставлених перед ними задач, зросла з 29-ти до 36-ти. Такий підсумок діяльності проФФесора із зміцнення обороноздатності країни.

Президент України – Верховний Головнокомандувач ЗСУ Віктор Ющенко бере участь у засіданні колегії Міністерства оборони за підсумками діяльності у 2007 році, повідомляє прес-служба.

На початку наради Глава держави наголосив – на 2008 рік має бути сформований чіткий план модернізації української армії.

«Я б акцентував нашу розмову на тому, який план дій ми приймаємо в 2008 році, і кожна людина, яка представляє Міністерство оборони та його вище керівництво, повинна знати логіку дій – що ми робимо в 2008 році з тими ресурсами, які у нас є», – сказав Ющенко. Говорячи про необхідність формулювання ключових стратегічних завдань на наступний рік, Президент запропонував приділити особливу увагу питанню переходу української армії на контрактну основу.

Загалом Глава держави критично оцінив нинішній стан боєготовності ЗСУ. У цьому контексті він зокрема відзначив, що протягом першого півріччя 2007 року кількість бойових частин, які не готові до виконання поставлених перед ними задач, зросла з 29-ти до 36-ти. Президент Ющенко також дав критичну оцінку забезпеченню озброєнням і технічній оснащеності військ.

«Мене турбує ставлення людей з генералітету до такого стану справ», – додав він.

У своєму виступі Президент окремо торкнувся теми фінансування Міністерства оборони. Він зокрема відзначив, що відомство має отримати недофінансовані на даний час кошти.

«Нам треба все зробити, щоб те, що заборгувало Міністерство фінансів по бюджету 2007 року, було видано», – сказав Ющенко.

Глава держави також висловився за необхідність оптимізації фінансування ЗСУ, яке буде закладено в бюджеті на 2008 рік, адже наразі, на його думку, багато статей у цій сфері фінансуються нераціонально.

«Оптимізація витрат на утримання війська – це одне з чергових завдань паралельно до збільшення фінансування в рамках бюджету 2008 року», – наголосив Президент Ющенко. Він, крім того, переконаний, що Міноборони має позбутися невластивих йому функцій, зокрема щодо самостійного продажу майна.

«Армії треба дати гроші, а не вчити її заробляти. Цим ми створюємо небезпечний прецедент», – зазначив Ющенко.

Президент також висловив незадоволення рівнем патріотичного виховання в ЗСУ і поставив вимогу виправити цю ситуацію.

«Армія повинна бути кузнею патріотизму», – наголосив Ющенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.