У парламенті творять демкоаліцію. Спікером може стати Яценюк прямо у Мадриді

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 29.11.2007 10:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4257

Наразі у Верховній Раді триває активний процес творення демократичної коаліції. На посаду голови парламенту НУ-НС пропонуватиме протеже гаранта - Арсенія Яценюка, який ризикує очолити український парламент і МЗС одночасно.

“Вчора фракція “Наша Україна – Народна Самооборона” завершила збір підписів під угодою про створення демократичної коаліції. Усі 72 члени фракції поставили свій підпис. І сьогодні ми не бачимо перешкод, аби голови двох фракцій підписали угоду про створення коаліції демократичних сил”.

Про це сьогодні в інтерв’ю журналістам повідомив голова фракції “Наша Україна – Народна Самооборона” В’ячеслав Кириленко.

Кириленко висловив переконання, “що всі питання, які стояли як бар’єр на шляху створення коаліції, станом на сьогодні розв’язані. Це стосується і суперечливих норм в угоді і всіх інших персональних та кадрових питань. Зараз на фракції ми обговоримо це питання. Думаю, що сьогодні нічого не має стати на заваді у підписанні угоди”.

“Сьогодні я можу сказати, що вся фракція єдина у тому, що коаліції демократичних сил потрібно бути. Безумовно, нас може чекати попереду дуже складна робота, але зараз немає жодних нездоланних перешкод на шляху утворення і початку діяльності демократичної коаліції. Це те, чого, починаючи від старту виборчої кампанії, чекали виборці, і це те, що ми неминуче повинні виконати. Як наші зобов’язання”, - наголосив голова фракції “Наша Україна – Народна Самооборона”.

Голова фракції “Наша Україна – Народна Самооборона” В’ячеслав Кириленко переконаний, що у випадку обговорення кандидатур на посаду спікера, жодна кандидатура не повинна викликати бодай мінімальних дискусій.

“Наступними кроками після підписання угоди є обрання голови Верховної Ради та прем’єр-міністра України, - підкреслив Кириленко. - У зв’язку з цим я буду пропонувати фракції ту кандидатуру, яка підтримується Президентом України, і буду просити усіх колег по фракції проголосувати за цю кандидатуру під час голосування на посаду спікера ВР. Це - кандидатура нашого колеги Арсенія Яценюка”.

На питання про те, наскільки доцільно висувати кандидатуру Яценюка, який зараз знаходиться у Мадриді, Кириленко зазначив, що безумовно без кандидатури голосування бути не може, але “я переконаний - не в цьому суть питання, суть питання в тому, щоб було підписано угоду. Я вважаю що це - основна і базова річ. Протягом останніх двох місяців усі мої зусилля були спрямовані на те, щоб ми зуміли підписати цю складну, але потрібну для країни і наших виборців угоду. Це - завдання номер один”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.