Регіонали знову грають у “вірю - не вірю”

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 29.11.2007 10:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4258

Народний депутат України Раїса Богатирьова (фракція Партії регіонів) виключає можливість створення коаліції сьогодні у парламенті.

Про це Богатирьова сказала в інтерв’ю журналістам.

Вона зазначила: «Я не допускаю такого варіанта з огляду на те, що мова йде не тільки про деякі розбіжності між лідерами, і не тільки мова йде про організаційно-технічні питання, а мова йде про серйозні ідеологічні розбіжності».

Богатирьова зазначила, що заяви «впливових політиків» із НУ-НС свідчать про те, що не сприймаються «безшабашні заяви і популістські заяви у передвиборчий період, зроблені БЮТ».

За її словами, все це свідчить про те, «що ці протиріччя глибокі, вони не на поверхні лежать». Богатирьова підкреслила, що «при нашій політичній культурі» коаліція у 228 голосів не зможе приймати рішення.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи підтримає фракція Партії регіонів кандидатуру Арсенія Яценюка на посаду голови ВР, в разі її внесення на розгляд парламенту, Богатирьова зазначила, що «у нього багато позитивних рис, але у вузькому колі, можливо, будуть у нас якісь питання і претензії».

За її словами, після внесення такої кандидатури Партія регіонів визначатиметься. За її словами, принцип, який сповідує фракція, полягає у тому, що Голова Верховної Ради – «це професійно підготовлена людина, яка готова об’єднати зал». Богатирьова додала, що голова ВР – це все-таки «не квота будь-якої коаліції».

Від “Аратти”: очевидно, що шановна Раїса Василівна нині продемонструвала журналістам класичний приклад «дівочої пам'яті».

Спеціально для неї, ми нагадаємо, що у минулому скликанні обрання Мороза головою Верховної Ради відбувалося виключно із подачі кулуарно утвореної більшовицької коаліції. Нагадаємо також, що обрання Олександра Олександровича на посаду спікера ну аж ніяк не об'єднало депутатські ряди під куполом парламенту, а навпаки, тільки загострило протиріччя й, у кінцевому підсумку, стало однією із причин дострокового припинення повноважень нардепів минулого скликання.

Нагадаємо також, що її колеги-регіонали до останнього моменту не вірили у дострокові вибори та складання їхніми колегами із БЮТ та НУ депутатських повноважень.

Та не сталося як бажалося. Така вже закономірність гри у «вірю - не вірю».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.