Затопило чорноморські курорти Болгарії

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 3.07.2006 19:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=426

Через сильну бурю чорноморські курорти Болгарії опинилися під водою. Проливні дощі буквально залили Слинчев Бряг, Несебр, Обзор, Бургас і Созополь.

Курортний сезон в Болгарії під загрозою зриву

Під водою опинилися всі прибережні вулиці, фойє і номери більш 40 готелів.

За даними метеорологів, менш ніж за добу в цих районах на квадратний метр території впало 100-120 літрів дощу. У прилеглих населених пунктах зруйновано десятки будинків, розмито дороги і мости.

Деяких туристів довелося негайно евакуювати з затоплених готелів розташованих на популярному курорті Сонячний Берег у районі Бургаса. За попередніми даними потоки води залили перші поверхи у більш ніж 20 готелях. При цьому рівень води на вулицях курортних міст уже перевищив 50 сантиметрів. Тут припинено роботу громадського транспорту, а також у деяких населених пунктах порушена подача електроенергії.

У свою чергу в Російському союзі туріндустрії (РСТ) спростовують повідомлення низки ЗМІ про те, що на курортах Болгарії нібито евакуюють туристів. "Ніякі готелі в Болгарії не евакуюються. В даний час злегка ускладнений відпочинок туристів тим, що комунальні служби розчищають пляж від сміття, бруду і гілок", - заявила в понеділок, 3 липня, прес-секретар РСТ Ірина Тюрина.

Вона повідомила, що напередодні на узбережжі Болгарії (Сонячний берег) встановилася погана погода. "Там дійсно був сильний дощ, пориви вітру. У результаті негоди і сильного дощу переповнилися річки, що впадають у море. Тільки місцеві відпочиваючі, котрі жили в кемпінгах, залишили береги цих рік", - сказала прес-секретар РСТ. Крім того, вона підкреслила, що дитячі табори в Болгарії (курорт Обзор) також функціонують у нормальному режимі. За словами Тюриної, "ніякого відтоку туристів з Болгарії немає, і не очікується, евакуації немає, і не планується".

Вона зазначила, що повідомлення низки ЗМІ про надзвичайний стан перелякали російських туристів, що повинні вилітати чартерними рейсами в понеділок. "Перелякані туристи телефонують у турфірми і з’ясовують у чому справа", - повідомила Тюрина. Посилаючись на повідомлення болгарського телебачення, вона сказала, що влада Болгарії також спростовує інформацію про надзвичайну ситуацію в низці курортів цієї країни.

Також, як заявляє МЗС Румунії, дев’ять людей загинуло і троє пропало безвісти через проливні дощі, що продовжуються вже протягом 3 днів у північних регіонах країни.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.