У кожній демкоаліції завжди знайдеться свій, особливий Плющ

Автор/джерело -  © Українська правда, Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 29.11.2007 13:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4262

Секретар РНБО Іван Плющ поки не підписав коаліційну угоду між БЮТ і НУ-НС. Він прогуляв і засідання фракції.

Про це він сказав журналістам.

За словами Плюща, він не підписав угоду через те, що залишається прибічником "широкої" коаліції.

"Коли Президента Кучму запитали, яку найбільшу помилку він допустив, він назвав нез'єднання Нашої України і блоку "За єдину Україну". Я вважаю, що будувати справу половиною країни не правильно", - пояснив він.

Плющ також запропонував всім політичним силам, які прийшли в парламент провести круглий стіл.

Народний депутат від НУНС Микола Катеринчук повідомив, що Іван Плющ не брав участі в сьогоднішньому засіданні фракції. "Ми Плюща і не бачили. Його на засіданні фракції не було", - сказав Катеринчук.

У свою чергу, депутат від НУНС Петро Ющенко на питання про причини непідписання Плющем угоди про коаліцію порадив "не втягуватися в інсинуації навколо Плюща".

Один з лідерів НУ-НС Юрій Луценко вважає, що якщо Іван Плющ не підпише коаліційної угоди з БЮТ, "йому немає місця у фракції".

Про це він сказав, коментуючи відсутність підпису Плюща під коаліційною угодою.

"Ми сподіваємося, що Іван Степанович визначиться найближчим часом. Якщо він прийде в більшість – ми будемо раді. Якщо не прийде, то очевидно він не буде мати місця у фракції, яка є відповідальною перед своїми виборцями", - сказав він.

Луценко додав, що Плющ "є фігура особлива і йде особливою дорогою в політиці".

"Ми почекаємо", - сказав він.

Відповідаючи на питання, чи підтримає фракція ініціативу Бориса Тарасюка відносно вимоги до президента звільнити голову його секретаріату Віктора Балогу, Луценко сказав, що на даний момент у фракції є важливіші справи.

"Є позиція окремої політичної сили в лавах нашої фракції і кожен депутат має на це право, але на даний момент ми займаємось більш важливими справами. Зокрема, підготовкою до обрання узгодженого голови Верховної Ради і далі перейдемо до формування виконавчої влади на чолі з прем’єром", - сказав він.

Луценко додав, що після повернення Арсенія Яценюка до України з ним буде проведено співбесіду і хоча жоден депутат не має заперечень проти цієї кандидатури, "треба почути думку самого Яценюка, чи усвідомлює він відповідальність на цій посаді і чи готовий він її обійняти".

"Якщо він готовий, думаю, що у вівторок ми отримаємо нового голову Верховної Ради", - сказав він.

Як повідомлялося раніше, у середу прес-служба Президента з посиланням на керівника Секретаріату Віктора Балогу повідомила, що всі непідписанти угоди з БЮТ від НУ-НС поставили свої підписи під коаліційною угодою.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.