Президент Ющенко розповів ВВС про парламент і свобду слова

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 29.11.2007 18:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4268

Головні теми розмови – свобода слова в Україні; внутрішньополітична ситуація в контексті початку роботи парламенту, формування коаліції та уряду; прогноз щодо ситуації на газовому ринку.

«Дуже важливо, коли ми сьогодні говоримо про стабілізацію парламенту, щоб ми не йшли агресивними моделями. Тому що ця модель є тупикова. Вона працюватиме на руку одному чи двом політикам, але не працюватиме для нації», – сказав Президент, додавши, що ключова проблема нині полягає саме в тому, «чи ми робимо коаліцію проти опозиції – як надмету, чи ми формуємо коаліцію для того, щоб сформувати розвиток країни, нації», повідомляє прес-служба.

Президент ще раз наголосив, що сьогодні для політиків «головна мета має стати навколо національних пріоритетів» – йдеться про те, що може об’єднати всіх «і вивести з позиції ворожого протистояння хоча би на позиції опонентів».

«Нас повинні об’єднувати національні цілі. Це єдиний фільтр, з яким треба підходити до формування майбутнього парламенту», – сказав Ющенко – «... Щоб не трапилося так – більшість створена, але ми не можемо провести закони, тому що немає консолідації, тому що та агресивність, яка потрібна комусь чи одиницям, перешкоджає сьогодні рухатися цілому інституту».

Говорячи про свободу слова, Президент відзначив унікальну місію вільних ЗМІ у процесі розвитку та зміцнення демократичного суспільства. «Якраз журналіст – незаангажований чесний журналіст – і свобода слова в цілому кінець-кінцем допомагають розвивати концептуальні засади демократії, в основах яких лежить свобода вибору», – сказав В. Ющенко.

Інтерв’ю провела редактор представництва ВВС в Україні Світлана Дорош.

Політична частина інтерв’ю вийде в ефір української служби ВВС сьогодні, о 21.00. Частина розмови, присвячена темі свободи слова, увійде до спеціального циклу радіопрограм під загальною назвою «Говорити вільно», який готується до 75-річчя Всесвітньої служби ВВС, що відзначатиметься в другій половині грудня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.