Керівник Секретаріату Президента вів переговори про утворення ширки

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 30.11.2007 15:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4272

Борис Тарасюк підтвердив, що Балога вів переговори із ПР таємно від Політради Блоку НУ-НС.

Заступник керівника фракції «Наша Україна – Народна самооборона» у Верховній Раді VI скликання Борис Тарасюк вважає, що керівник Секретаріату Президента Віктор Балога перетворює Секретаріат на орган, що підміняє главу держави.

Таку думку Тарасюк висловив сьогодні в інтерв'ю газеті «Коммерсантъ-Украина» (№ 214 від 30 листопада 2007 року).

«Та система, яку побудував Балога, виключає донесення до Президента альтернативної думки, окрім думки самого Балоги. Балога повторює дії Віктора Медведчука, перетворюючи секретаріат на орган, що підміняє Президента», - сказав Тарасюк.

Він стверджує, що Балога вів переговори про створення «широкої» коаліції з Партією регіонів, не довівши до відома політради блоку НУ-НС.

«Під його керівництвом проходила виборча кампанія, в ході якої ми втратили шанс одержати більшу кількість голосів. Саме він диригував діями непідписантів, що призвело до негативної реакції як у суспільстві, так і за кордоном. Фактично відповідальність за весь негатив, який супроводжував коаліційний процес, лежить персонально на Вікторі Балозі», - вважає він.

При цьому Тарасюк виключив, що Балога як керівник Секретаріату Президента діяв за згодою й за дорученням Президента Віктора Ющенка. «Не можна ототожнювати Президента з його оточенням, яке очолює Балога. На жаль, Президент не знає про все, що відбувається в його оточенні», - додав представник НУ-НС.

На його думку, при створенні єдиної партії на базі блоку НУ-НС Балога не може претендувати на лідерство нової партії.

«Як рядовий член, якщо він прийме програму й дотримуватиметься партійних принципів, - будь ласка. Але я не бачу можливості того, щоб він став одним із лідерів партії», - підкреслив Тарасюк.

Як повідомлялося раніше, лідер РУХу Борис Тарасюк публічно звернувся до Президента із вимогою звільнити з займаної посади Віктора Балогу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.