БЮТівці оприлюднили задокументовані факти підкупу нардепів. ГПУ традиційно мовчить

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 30.11.2007 17:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4274

Не встиг запрацювати парламент, як знову регіонали продемонстрували свої кримінальні звички. Народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко оприлюднили сьогодні факти підкупу з боку Партії регіонів.

Ьогодні під час прес-конференції було продемонстровано 4 відеосюжети, на яких Олег Надюша (Партія регіонів), Сергій Тихонов (помічник віце-прем’єр-міністра Андрія Клюєва), Володимир Сівкович (Партія регіонів) та Михайло Бродський (лідер Партії вільних демократів) пропонують БЮТівцям хабар за те, щоб вони відмовилися брати участь у формуванні демократичної коаліції.

Народні депутати наголосили, що низька якість записів пов’язана з тим, що зазвичай відео знімалося на камери мобільних телефонів.

Блок Юлії Тимошенко має намір найближчим часом передати до СБУ задокументовані факти підкупу депутатів.

За словами народного депутата Віктора Уколова, записи, продемонстровані журналістам, - це лише мала частина фактів підкупу, які є у розпорядженні БЮТ.

БЮТівець пояснив, що на першому етапі до депутатів зверталися їх знайомі чи близькі друзі. На другому етапі вже йшли розмови з особами, які фігурують у відеозйомках.

Зокрема, Валерій Гацько розповів, що до нього зверталися депутати V скликання Чичков та Антипов, які пропонували 10 млн. доларів за те, щоб він захворів у день голосування за демократичну коаліцію.

„Якщо я погоджусь, то рівно за годину прилітає літак чартерним рейсом з високопосадовцем і я відразу отримую ці гроші” , - сказав він.

У свою чергу народний депутат від БЮТ Юрій Одарченко стверджує, що 16 листопада до нього звернувся начальник херсонської митниці Віталій Урюк з пропозицією в 10 млн. доларів за те, щоб Одарченко не з’явився на першому засіданні Верховної Ради та надалі не брав участі в голосуванні по кандидатурі прем’єр-міністра.

„Хочу підкреслити, що окрім грошей пропонують виходи з ситуації, щоб ти нормально виглядав в очах громадськості, а саме лягти до лікарні, бути забинтованим, мати об’єктивні причини, щоб не бути присутнім у парламенті в день голосування” , - зауважив депутат.

Він зазначив, що також робилися привабливі пропозиції обійняти одну з високих державних посад.

На прес-конференції були присутні Віктор Уколов, Сергій Соболєв, Геннадій Задирко, Володимир Каплієнко, Валерій Гацько, Юрій Одарченко, Юрій Прокопчук та Сергій Пашинський.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.