Спікеріада. Регіонали завтра будуть грати у принципи

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 3.12.2007 15:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4282

Фракція Партії регіонів наполягатиме на таємному голосуванні при обранні голови Верховної Ради. У ПР готові зустрічатися з усіма кандидатами на посаду спікера. Від Яценюка пропозицій про зустріч поки не надходило.

Я стою на тій позиції, що обрання голови Верховної Ради мусить бути таємним. Депутат кожен повинен голосувати самостійно», - сказала сьогодні Богатирьова журналістам.

Вона також зауважила, що вважає за потрібне, щоб цей процес транслювався у прямому ефірі. За її словами, дуже важливо, щоб виборці на власні очі могли побачити процес обрання спікера, підрахунок голосів.

Як вважає Богатирьова, якщо буде проведено таку процедуру, це буде першим кроком, щоб припинити розмови і будь-які звинувачення у політичній корупції.

Богатирьова також повідомила, що завтра на ранковому засіданні парламенту в першу чергу буде розглядатись питання щодо переліку комітетів ВР та предмету відання, після чого, відповідно до регламенту, будуть обиратись керівні органи Верховної Ради.

За її словами, зокрема, завтра на розгляд парламенту буде винесено питання щодо предмету відання комітету ВР з євроінтеграції та комітету ВР у закордонних справах.

Крім того, Раїса Богатирьова заявила, що кандидат на посаду голови Верховної Ради України Арсеній Яценюк не звертався до фракції Партії регіонів з пропозицією провести зустріч.

«До нас офіційно Арсеній Яценюк не звертався», - сказала Богатирьова, додавши, що немає навіть відповідного рішення з боку НУ-НС, і нагадала, що засідання фракції НУ-НС відбудеться сьогодні ввечері.

Водночас вона повідомила, що у разі надходження відповідних пропозицій фракція Партії регіонів зустрінеться з Яценюком.

Богатирьова запевнила, що фракція Партії регіонів буде зустрічатися з усіма кандидатами на посаду голови ВР, наголосивши, що пріоритетом для регіоналів є те, щоб людина була професійно підготовлена і б могла організувати роботу як парламентської більшості, так і опозиції та сприймалась досить толерантно усіма політичними силами.

Відповідаючи на запитання, чи буде Партія регіонів пропонувати свого кандидата, Богатирьова повідомила, що це питання поки що не обговорювалось на засіданні фракції.

Як повідомлялося, фракція Партії регіонів має намір не допустити відкритого голосування при обранні голови Верховної Ради.

Народний депутат Ганна Герман повідомила, що Фракція Партії регіонів не допустить відкритого голосування при обранні голови Верховної Ради і не підтримає кандидатуру Арсеня Яценюка на цю посаду.

Нагадаємо фракція блоку Наша Україна – Народна Самооборона у ВР готова підтримати лише одну кандидатуру на посаду спікера – Арсенія Яценюка.

Крім того лідерка БЮТ Юлія Тимошенко заявила, що Блок її імені погодиться на будь-яку кандидатуру від НУ-НС на посаду спікера, якщо НУ-НС не заперечуватиме щодо кандидатури БЮТ на пост прем’єра.

Водночас, Тимошенко сказала, що БЮТ наполягатиме тільки на поіменному голосуванні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.