Спікеріада. Демкоаліція висунула кандидатів на посаду спікера та прем'єра

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 4.12.2007 13:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4288

Демократична коаліція висунула кандидатури Арсенія Яценюка на пост спікера парламенту і Юлії Тимошенко – на прем’єра-міністра України. Наразі фракції парламенту визначаються щодо голосування

Під час спільного засідання фракції блоку “Наша Україна – Народна Самооборона” та Блоку Юлії Тимошенко було прийнято низку рішень.

Парламентська коаліція висунула кандидатура Арсенія Яценюка на посаду голови Верховної Ради і кандидатуру Юлії Тимошенко на прем’єр-міністра України. Голова фракції НУ-НС В’ячеслав Кириленко підписав усі необхідні подання на засіданні фракцій.

Також депутати-коаліціянти обрали координаторами більшості лідерку БЮТ Юлію Тимошенко та голову фракції НУ-НС В’ячеслава Кириленка.

Згідно із досягнутими домовленостями, координатори куруватимуть діяльність коаліції – по одному протягом кожної сесії. Під час нинішньої сесії діяльність більшості координуватиме В’ячеслав Кириленко.

Фракція Комуністичної партії готова підтримати кандидатуру Арсенія Яценюка, якщо вона голосуватиметься в пакеті з кандидатурою Адама Мартинюка на посаду першого заступника голови ВР.

Про це в журналістам повідомив народний депутат України Олександр Голуб (фракція КПУ). За його словами, з цього приводу є рішення фракції. Він зазначив, що без включення кандидатури Мартинюка в пакет, просто за кандидатуру Яценюка на посаду голови ВР фракція КПУ не голосуватиме.

Він зазначив, що для голосування в пакеті необхідно внести зміни до регламенту ВР. Він підкреслив, що на даний час конкретних домовленостей із БЮТ та НУ-НС немає з цього приводу.

Фракція Партії регіонів не буде брати участі в голосуванні за обрання голови Верховної Ради.

Про це сьогодні в інтерв’ю журналістам повідомив народний депутат, член фракції Партії регіонів Василь Хара.

Він зазначив, що сьогодні відбулося засідання фракції, на якому було прийняте рішення не брати бюлетені при обранні спікера. За словами Хари, це обумовлене тим, що Партія регіонів не “може працювати на інший формат коаліції”.

Крім того, Хара повідомив, що сьогодні зранку кандидат на посаду голови ВР від БЮТ та НУ-НС Арсеній Яценюк зустрівся з фракцією Партії регіонів. При цьому, наголосив Хара, багато запитань депутатів залишилися без відповіді з боку Яценюка. “Яценюк поводив себе, як справжній дипломат”, - зазначив Хара.

Фракція Партії регіонів не пропонуватиме свою кандидатуру на посаду першого віце-спікера парламенту.

Про це повідомила журналістів уповноважений представник фракції ПР Раїса Богатирьова.

“Не будемо”, - сказала вона, відповідаючи на питання, чи буде її фракція висувати свого представника на посаду першого віце-спікера.

Блок Литвина не буде голосувати за керівництво Верховної Ради пакетом.

Про це журналістам у Верхвоній Раді сказав сам Володимир Литвин.

“Ми не будемо голосувати жодним пакетом. Ми не підемо на порушення регламенту”,- сказав Литвин.

Як повідомлялося раніше, 29 листопада БЮТ і НУ-НС офіційно підписали коаліційну угоду, за якою, посада спікера дістається представнику НУ-НС, а прем’єра – Блоку Юлії Тимошенко.

Після підписання угоди у НУ-НС найвірогіднішим кандидатом на пост спікера вважали теперішнього голову фракції блоку у ВР В’ячеслава Кириленка. Однак 7 членів Нашої України, яких пов'язують із впливом керівника Секретаріату Президента Балоги, відмовлялися підписувати угоду про створення коаліції, вимагаючи, зокрема зняття кандидатури Кириленка на пост голови Верховної Ради.

Після чого В’ячеслав Кириленко оголосив про свій самовідвід та запропонував кандидатуру Арсенія Яценюка.

Один із непідписантів - Іван Плющ, так і не підписав коаліційної угоди. Він наполягає на утворенні ширки.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.