Спікеріада. Подвійні стандарти ПР у боротьбі за демократію

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 4.12.2007 14:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4289

Народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко заявив, що за кожного члена президії Верховної Ради треба голосувати окремо. Він тепер захисник демократії, проте за пакетне голосування комуністів не засуджує.

"Кожна людина гідна того, аби за неї голосували окремо. Ми ж не змову готуємо, а намагаємося основи демократії захищати", - сказав він.

За словами депутата, фракція Партії регіонів ще не розглядала пропозицію лідера БЮТ Юлії Тимошенко щодо одночасного обрання президії Верховної Ради і чекає на офіційну пропозицію.

Коментуючи згоду КПУ підтримати "пакетне голосування" за склад президії Верховної Ради у випадку входження до неї представника Компартії Адама Мартинюка, Колесніченко назвав це "нормальною політичною практикою".

"Вони ж не говорили, що будуть голосувати так або інакше. Вони борються за своє місце, аби людина знаходилась в парламенті. Тут нічого негативного", - сказав депутат.

Як повідомлялося раніше, фракція Блоку Юлії Тимошенко запропонувала Верховній Раді пакетне таємне голосування при обранні керівництва парламенту. У БЮТ вважають, що так інтереси опозиції будуть враховані.

Фракція Компартії братиме участь у пакетному голосуванні з обрання президії Верховної Ради, тільки якщо на посаду першого заступника голови ВР буде висунуто кандидатуру від КПУ – Адама Мартинюка.

Фракція Партії регіонів заявила, що не буде брати участі в голосуванні за обрання голови Верховної Ради.

3 грудня фракція блоку Наша Україна – Народна Самооборона вирішила підтримати лише одну кандидатуру на посаду спікера – Арсенія Яценюка.

Від “Аратти”: демократичні принципи ПР завжди були побудовані за принципом дитячої пісочниці: коли щось роблять “свої”, тобто вони самі або їхні союзники - це правильно й демократично, а коли опоненти - однозначно ні.

І це стосується не тільки так званого пакетного голосування, яке, до речі, та ж сама ПР підтримувала, у тій самій сесійній залі і майже втому ж складі, не у одному і не двух минулих скликаннях. При тому не згадуючи про Регламент. Але нині - ситуація не та, тому й про захист демократії згадали.

Врешті, після силового захоплення будівлі ГПУ, в якому активну участь брали депутати-регіонали, кому-кому, а їм - взагалі про захист демократії та законності краще б не казати.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.