Під дембель Януковича осінило реформою

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 5.12.2007 19:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4299

Прем'єр-міністр України Віктор Янукович вважає, що в Україні неприпустимо огульно закривати шахти.

Про це прем'єр заявив сьогодні на засіданні Кабінету міністрів, кажучи про останні три вибухи на донецькій шахті ім. О.Засядька.

Янукович повідомив, що розмовляв з Президентом про аварії на цій шахті. “Це була досить емоційна розмова, були жорсткі вимоги з боку Президента… Я згоден з такою позицією, і ми займали таку позицію”, - сказав прем'єр.

Він заявив, що на сьогоднішній день дуже назріла необхідність реформування вугільної галузі, що уряд і має намір зробити найближчим часом.

При цьому Янукович зазначив, що «вугільна галузь в економіці України виконує найважливішу роль, і огульно йти шляхом закриття шахт, ділянок – не можна. Цим буде завдано нищівного удару по економіці. Ми, навпаки, маємо збільшувати видобуток вугілля, але підходити дуже зважено до цих питань».

Прем'єр зазначив, що сьогодні, враховуючи всі наявні можливості гірничого господарства України, треба розвивати науку. «Нам потрібне зовсім інше ставлення в питаннях охорони праці – треба змінювати параметри, зокрема й державного фінансування, і науки, і охорону праці», - наголосив Янукович.

Він нагадав, що сьогодні Україна видобуває близько 80 млн. тонн вугілля, а необхідно 100 млн. тонн.

На думку Януковича, в майбутньому, враховуючи світові тенденції, потреба у вугіллі зростатиме, і Україні не бажано бути залежною від експортерів - Росії та Польщі, оскільки до цього не готові транспортні системи.

Від “Аратти”: скільки існує Україна - стільки донецький криміналітет “реформує” вугільну галузь. Єдиний підсумок цього реформування лише в тому, що мілоьярди горомадських коштів осіли у кишенях “реформаторів”, які нині стали мультимільйонерами. Щоправда, є й інші результати: видобуток вугілля стрімко падає, його ціна - зростає, що аж ніяк не поліпшує добробуи гірників та умови їхньої праці.

Ми, на свій хлопський розум, порадили б новим урядовцям спочатку провести ретельну ревізію попередніх “реформ”, повернути вкрадені гроші в казну, а “реформаторів” - куди належить за законом: на нари.

Тоді й наводити лад у галузі буде легше, і цінова політика буде прозоріша, й умови праці й добробут гірників покрашають. Бо не ментан, а клептомани - найбільше лихо українських шахт.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.