Коаліція носиться із оппозицією, як із писаною торбою. А проФФесора вимагають більшого

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 7.12.2007 14:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4308

Демократична коаліція запропонувала парламентській меншості низку пропозицій для того, щоб досягти компромісу у Верховній Раді.

Про це у сьогодні у Верховної Ради повідомила лідер БЮТ Юлія Тимошенко, наголосивши при цьому, що відповідні пропозиції є безпрецедентними.

За її словами, БЮТ погодився на те, що посада першого віце-спікера парламенту належить опозиції.

«Ми готові голосувати за це одночасно із заступником голови ВР, тобто це є гарантоване голосування, по якому парламентська опозиція отримає посаду першого віце-спікера ВР», - сказала Юлія Тимошенко.

Вона також повідомила, що демократична коаліція запропонувала двом найменшим фракціям – Блоку Литвина та КПУ – по своїй квоті обрати першими по одному комітету. Коаліція також запропонувала Партії регіонів обирати комітети почергово, а також можливість ПР обрати першими.

«Ми це зробили для того, щоб парламентська опозиція відчувала себе впевнено, щоб були витримані всі умови регламенту щодо пропорційного розподілу», - наголосила лідер БЮТ.

У той же час Юлія Тимошенко повідомила, що парламентська меншість не може домовитися між собою. «Ми їм віддали першого віце-спікера, практично всі контрольно-опозиційні комітети, але вони вийшли сьогодні і сказали, що не можуть домовитись», - сказала вона.

Юлія Тимошенко заявила, що з огляду на ці пропозиції, вона не розуміє, чому блокується парламент.

«Ми чекаємо пропозицій і готові до компромісів. Насправді, ми не почули від Партії регіонів пропозиції, яку ми хоча б могли просто обговорити. Ми очікуємо від них рішення, а не блокування трибуни», - заявила лідер БЮТ.

«Ми готові запропонувати опозиції ті умови, які нам, коли ми були в опозиції, ніхто ніколи в житті не пропонував», - підкреслила вона.

Також Юлія Тимошенко повідомила, що на вівторок призначене голосування по кандидатурі прем’єр-міністра України.

«Ми сподіваємось у вівторок призначити уряд», - сказала вона.

За словами лідера БЮТ, Блок Литвина підтримає кандидатуру прем’єр-міністра у тому разі, якщо програмні засади його блоку будуть включені у програму діяльності нового уряду.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.