Путін очолить нью-СРСР на двох?

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 7.12.2007 14:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4310

Володимир Путін очолить Союзну державу, повідомляє “Ехо Москви” з посиланням на джерела в адміністрації Олександра Лукашенка.

13-14 грудня відбудеться візит президента РФ Володимира Путіна в Мінськ, під час якого буде підписано уже підготовлений Конституційний акт, який проголошує Союзну державу Росії й Білорусі, повідомили радіостанції джерела з оточення президента Білорусі Олександра Лукашенка.

За інформацією джерел, Путін стане Президентом Союзної держави після того, як залишить пост президента Росії. Президент Білорусії Олександр Лукашенко очолить Союзний парламент.

Раніше спікер Держдуми РФ і глава партії “Єдина Росія” Борис Гризлов обіцяв, що можливі терміни прийняття Конституційного акту союзу Білорусі й Росії будуть названі відразу після парламентських виборів у Росії 2 грудня. На листопадовому засіданні парламентських зборів Союзу Білорусі й Росії Гризлов зазначив, що "Союзна держава повинне бути. Це - воля наших народів".

У листопаді парламентські збори Союзу Білорусі й Росії на 32- й сесії затвердили бюджет Союзної держави на 2008 рік. Дохідна частина бюджету 2008 складе 4 мільярди 61 мільйон рублів, у тому числі 2 мільярди 640 мільйонів складуть відрахування Росії, решту 1 мільярд 421 мільйон повинна відрахувати Білорусь.

Бюджет Союзної держави росте з кожним роком: якщо в 2007 році він склав 4,3 мільярди російських рублів, то в 2008- му досягне вже п’яти мільярдів. В 1999 році союзний бюджет становив усього 500 мільйонів російських рублів.

Союзний прем’єр Віктор Зубков зазначав, що більша частина коштів союзного бюджету на 2008 рік буде спрямована на підтримку "коопераційних проектів".

У той же час, для того, щоб побудувати повноцінний Союз, нинішньої суми бюджету явно недостатньо. Дотепер не погодили роботу виконавчих структур. Керівництво Парламентських зборів повідомляє, що є "факти недисциплінованості й безвідповідальності при виконанні союзних програм" з боку керівників ряду міністерств і відомств.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.