Виплата Росією боргів СРСР не дає підстав визнати її одноосібне право на нерухомість СРСР за кордоном

Автор/джерело -  © 5 канал



Дата публiкацiї - 4.07.2006 21:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=432

Виплата Росією боргів колишнього Радянського осоюзу не дає підстав визнати її одноосібне право на колишню радянську нерухомість СРСР за кордоном.

Про це заявив речник українського МЗСу, коментуючи заяву міністра фінансів Росії щодо перспектив довгострокового погашення боргу колишнього СРСР перед Паризьким клубом кредиторів. Василь Філіпчук відзначив, що такі виплати мають здійснюватися винятково у рамках двостороннього переговорного процесу, адже на колишню власність СРСР претендує також і Україна. В інакшому випадку Україна звернеться до міжнародного суду.

Василь Філіпчук, речник МЗС України:
- Погашення РФ боргів не знімає необхідності пошуку прийнятного варіанту врегулювання правонаступництва. Добровільна виплата боргу РФ не створює правової підстави визнання одноосібної власності цієї держави на закордонні об'єкти колишньої СРСР. Вся нерухомість повинна перереєстровуватись на країни правонаступниці щодо двосторонніх домовленостей.

Міністерство закордонних справ України неодноразово закликало Росію відновити переговори щодо активів і пасивів колишньої власності Радянського Союзу.

6 квітня офіційний представник МЗС Росії Михайло Камінін заявив, що Росія не має наміру вести з Україною переговори з питань боргів і активів колишнього СРСР.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.