За блокуванням засідання парламенту стоять не принципи, а банальна торгівля за портфелі

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 12.12.2007 13:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4331

Вчора, заблокувавши роботу парламенту, регіонали і комуністи розпочали вимагати збільшення їхньої квоти на керівництво Комітетами.

Партія регіонів робить все, щоб перешкодити голосуванню за кандидатуру на посаду прем’єр-міністра і продовжити «агонію Януковича».

Про це у кулуарах Верховної Ради заявив заступник голови фракції БЮТ Олександр Турчинов.

Він повідомив, що вчора Партія регіонів висунула вимогу зустрітися з Президентом. На прохання голови парламенту відбулася зустріч Президента з лідерами фракцій, на якій голова держави підтвердив свою позицію щодо Юлії Тимошенко. За словами Турчинова, Віктор Ющенко і надалі буде висувати на кандидатуру прем’єр-міністра Юлію Тимошенко.

Олександр Турчинов повідомив, що після цього Партія регіонів і Комуністична партія почали вимагати збільшення квот по парламентським комітетам.

«Погодивши практично всі комітети ми були вимушені розділити комітет фінансової та банківської діяльності на комітет фінансів і банківської діяльності та комітет податкової і митної політики», - повідомив він.

Турчинов повідомив, що «всі вимоги наших опонентів були задоволені, і ми домовилися, що зранку при наявності повторного подання від Президента щодо кандидатури Юлії Тимошенко на посаду прем’єр-міністра України наші політичні опоненти дають можливість проголосувати по кандидатурі прем’єр-міністра та повного складу уряду».

«Але сьогодні зранку знову заблокували трибуну. Вони знову винесли нову пропозицію», - сказав він.

За словами Турчинова, «робиться все, щоб заблокувати голосування і продовжити «агонію Януковича».

Заступник голови фракції БЮТ повідомив, що поки буде продовжуватися блокування Партією регіонів парламентської трибуни, голосування не буде.

«Ми готові голосувати стільки, скільки необхідно. Уряд буде сформовано. Те, що відбувається сьогодні, - це провокація. Ми йдемо на всі компроміси. Ми це робимо, бо це наша політична позиція, яку ми декларували під час виборів. Поки що ми не відмовляємося від цього. Якщо блокування буде продовжуватися, ми зберемося наприкінці тижня і будемо думати, що робити. Як тільки трибуни перестануть блокувати, ми проголосуємо навіть сьогодні, але ми не хочемо бійок», - сказав Олександр Турчинов.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.