Система “Рада” таки зафіксувала голосування Олександра Омельченка, але не зарахувала

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 12.12.2007 14:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4332

Спірне голосування нардепа Олександра Омельченка на підтримку кандидатури Тимошенко на посаду прем'єр-міністра зафіксовано документально. Проте, не зараховано електронною системою.

Народний депутат від "Нашої України - Народної самооборони" Олександр Омельченко голосував за кандидатуру Юлії Тимошенко на посаду прем'єр-міністра, і цей факт документально зареєстрований електронною системою, але не вистачило півсекунди для зарахування його голосу.

Про це заявив журналістам нардеп від НУ-НС Роман Зварич.

За його словами, електронна система "Рада" зафіксувала факт голосування Омельченка, який на 8,5 секунді голосування натиснув кнопку "так".

Екс-міністр юстиції пояснив, що система "Рада" запрограмована таким чином, що під час голосування потрібно тримати кнопку не менше двох секунд для фіксації результату, а Омельченко тримав кнопку лише півтори секунди.

Від “Аратти”: відповідно до традиції голосувань у парламенті за допомогою системи "Рада", у подібних випадках, як правило, або просто, без зайвих формальностей голосування просто повторювали, або ж зараховували голоси нардепів згідно їхньої письмової заяви.

В крайньому випадку, у задуже спірних ситуаціях - зарахування чи не зарахування голосу нардепа - вирішує Лічильна комісія.

Але нічого цього не помітно ні у вимогах опозиції, ні у вимогах коаліції.

Регіонали та їхні сателіти з “оппозиції” просто й тупо блокують роботу парламенту, провокуючи нову кризу, щоб у мутній водиці тимчасовий більшовицький уряд міг поліпшувати свій особистий добробут.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.