Сьогодні у “шоу під куполом” - антракт. Регіонали продовжують потрфельну торгівлю

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 12.12.2007 15:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4334

Верховна Рада України завтра відновить роботу о 10.00 у форматі консультацій.

Про це журналістам повідомив народний депутат від БЮТ Йосип Вінський.

«Щойно на засіданні Погоджувальної ради прийнято рішення про відновлення роботи парламенту завтра о 10 годині ранку у форматі консультацій», - сказав Вінський.

Представник БЮТ уточнив, що в засіданні Погоджувальної ради брали участь представники всіх п`яти фракцій парламенту. «Усі п'ять фракцій погодилися на таке рішення», - додав він.

Вінський підтвердив, що засідання Погоджувальної ради проходило за відсутності голови ВР Арсенія Яценюка. «Він (ЯЦЕНЮК) заявив, що не братиме участі доти, поки не буде розблокована трибуна Верховної Ради», - зазначив представник БЮТ.

Партія регіонів розблокує роботу Верховної Ради за умови першочергового розгляду питань про обрання віце-спікерів парламенту і формування керівного і персонального складу парламентських комітетів.

Про це заявила депутат від Партії регіонів Ганна Герман сьогодні журналістам у Верховній Раді.

«Ми наполягаємо на поверненні до норм регламенту, тобто мають бути сформовані комітети та обрані віце-спікери, і тоді перейти до голосування за прем`єр-міністра. Я думаю, що ми можемо відмовитися від вимоги вибачитися, ми не настільки амбітні, щоб ставити інтереси держави вище наших амбіцій», - сказала Герман.

Депутат також повідомила, що завтра фракція Партії регіонів має намір взяти участь в консультаціях заради досягнення консенсусного рішення.

Як повідомлялося раніше, вчора, після початку блокування трибуни парламенту, на погоджувальній раді, скликаній на вимогу опозиції, регіонали і комуністи розпочали вимагати додаткових квот на керівництво парламентських Комітетів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.