БЮТ ініціює депутатське розслідування маніпуляцій системою “Рада”

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 12.12.2007 16:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4336

Народний депутат, член фракції БЮТ Валерій Писаренко зареєстрував проект постанови про утворення Тимчасової слідчої комісії з питання встановлення факту неправомірного втручання у роботу системи “Рада”.

За його словами, «факт втручання у систему «Рада» був встановлений під час голосування за Юлію Тимошенко на посаду прем’єр-міністра».

«Народні депутати не змогли скористатися свої правом голосу під час процедури голосування», - наголосив член БЮТ.

На думку Писаренка, «маніпуляція з системою «Рада» стала ще одним неспростовним доказом нестримного бажання Партії регіонів залишитись при владі, йдучи при цьому на відверто злочинні дії».

Валерій Писаренко зазначив, що Тимчасова слідча комісія повинна дослідити збої не лише у парламентській системі «Рада», але й у роботі аналогічної системи у Київраді. Як відомо, там також зафіксовані непоодинокі випадки маніпуляцій з результатами голосування за допомогою системи «Рада».

«Зараз, коли піднімається питання про імперативний мандат, наші опоненти говорять, що за умови дії такого закону достатньо, щоб до сесійної зали приходили і голосували лише керівники фракцій. Якщо у нас і далі так буде працювати система голосування «Рада», то не потрібно взагалі, щоб хтось приходив до сесійної зали. Буде достатньо одного оператора, який буде вирішувати, хто і як проголосував», - сказав член БЮТ.

«Саме тому Тимчасова слідча комісія повинна встановити, що відбулося 11 грудня у Верховній Раді під час голосування, чи було втручання і хто до нього причетний. Головним завданням ТСК стане вироблення загальних правил для контролю за бездоганною роботою системи «Рада» як у Верховній Раді, так і Київраді», - наголосив Писаренко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.