СБУ і ГПУ відзвітували гаранту про перевірку депутатських пультів

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 12.12.2007 16:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4337

Сьогодні СБУ та ГПУ відзвітували Президенту Ющенку про виконання його доручення щодо перевірки пультів для голосування нардепів, чиї голоси вчора не зарахувала машина.

11 та 12 грудня ц.р.спеціальна міжвідомча комісія, до складу якої увійшли співробітники СБУ, Інституту проблем математичних машин та систем НАНУ, апарату Верховної Ради, здійснила перевірку пультів таких народних депутатів: Олександра Омельченка, Ярослава Федорчука та Івана Деньковича

«У протоколі міжвідомчої комісії фахівцями констатовано, що пульти народних депутатів України не мають зовнішніх пошкоджень, режими роботи пультів та самої системи «Рада» відповідають програмно-технічним вимогам», – сказано в листі СБУ до Глави держави.

У ході роботи міжвідомчої комісії не було отримано даних про зовнішнє втручання в систему «Рада».

Окрім того, оскільки ця система не має атестату відповідності (за результатами державної експертизи), СБУ звернулася до Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, яка за законодавством відповідає за безпеку телекомунікацій у державі.

СБУ проінформувала депутатів, ГПУ та апарат парламенту про результати проведеної перевірки та надала копії її матеріалів.

Генеральна прокуратура доповіла Президентові, що перевірка заяв від депутатів про стороннє втручання в роботу системи «Рада» триває і її хід перебуває на особистому контролі Генерального прокурора.

«Матеріли перевірки будуть вивчені у Генеральній прокуратурі України з метою забезпечення законності при прийнятті за її результатами відповідного рішення», – зазначається у листі в.о. Генпрокурора Сергія Винокурова до Президента України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.