Увага! Вночі усім дивитися на небо і загадувати бажання!

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 13.12.2007 11:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4343

13 і 14 грудня жителі всього світу зможуть побачити чергове космічне явище - метеорний потік Гемінід. Очікується, що найкраща видимість потоку буде в північних широтах планети, тобто в нас.

Фахівці розповідають, що потік Гемінід - один із найзагадковіших і найяскравіших метеорних потоків, який завжди спостерігається в першій половині грудня. Гемінід відрізняється великою яскравістю.

На відміну від інших потоків, наприклад Леоніда, Персеїда чи Ліріда, Гемінід летить не назустріч Землі, а наздоганяє її, тому швидкість метеорів невисока, близько 35 км/с.

Як правило, в пік активності спостерігається близько 100 метеорів на годину. Траєкторії всіх метеорних тіл фактично майже паралельні, але візуально на небі завдяки ефекту перспективи вони здаються такими, що розлітаються з однієї точки — радіанта метеорного потоку.

Радіант потоку Гемінід розташовується в сузір’ї близнюків поблизу Кастора.

Потік Гемінід був відкритий у кінці XIX століття.

Від “Аратти”: передноворічні свята цікаві тим, що майже усі народні звичаї містять обов'язковий елемент - загадування бажань.

А сьогодні вночі шанси на те, що бажання сбудуться помножуються, бо загальновідомо той, хто побачить падаючу зірку й встигне загадати бажання - обов'язково може розраховувати, що воно збудеться.

Отже, після робти - не згайте часу дивіться на небо і загадуюте! І нехай усі бажання українців - швидко збудуться!


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.