Система “Рада” не захищена. Депутати прозріли більш, ніж через 10 років

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 13.12.2007 13:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4346

У стінах парламенту розгоряється скандал навколо системи для голосування “Рада”. Демкоаліція несподівано виявила вірогідний інструмент законодавчого фальсифікату.

«За результатами виступу голови державної служби захисту інформації, не підлягає сумніву, що система «Рада» незахищена. Це неприйнятна ситуація», - заявив з трибуни ВР народний депутат, член Блоку НУ-НС Роман Зварич.

Він закликав спікера парламенту Арсенія Яценюка використати всі необхідні важелі для того, щоб забезпечити захищеність системи.

«Ми також маємо підстави вважати, що в системі «Рада» використовуються прилади іноземного виробництва, на які відсутні експертні висновки державної служби захисту інформації. Йдеться про те, що в системі «Рада» використовується прилад американсько-російського виробництва, на який не має атестату відповідності, - наголосив він. - Це дає нам підстави вважати, що система не захищена».

«Є всі підстави вважати, що без захисту цієї системи будь-хто може дистанційно втрутитися в неї. Без атестату відповідності системи, ми маємо всі підстави вважати, що будь-яке голосування в сесійній залі могло би відбутися з порушенням чинного законодавства», - підкреслив Роман Зварич.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.