Хохма дня. Система “Рада” вміє голосувати й без нардепів, як виявляється

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 13.12.2007 17:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4349

У сесійній залі Верховної Ради на робочому місці народного депутата Дмитра Притики (фракція Партії регіонів) після закриття вечірнього засідання парламенту активізувалася “процедура голосування” електронної системи “Рада”.

Про це повідомив голова Верховної Ради Арсеній Яценюк.

У зв’язку з цим, Яценюк доручив апарату Верховної Ради і технічному персоналу негайно з’ясувати ситуацію та виправити можливі ушкодження.

Як повідомлялося раныше, 11 грудня під час голосування за призначення Юлії Тимошенко на посаду прем'єра не спрацювали картки депутатів від БЮТ Івана Деньковича і Ярослава Федорчука, а також депутата від НУ-НС Олександра Омельченка.

Депутати від фракції БЮТ звернулися з проханням до СБУ порушити кримінальну справу щодо перешкоджання депутатам в їхньому волевиявленні.

У свою чергу Президент 12 грудня попросив генерального прокурора України Олександра Медведька та в.о. голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка надати йому особисто та голові Верховної Ради України інформацію про результати розслідування у зв'язку із звинувачуваннями групи народних депутатів про стороннє втручання в роботу електронної системи «Рада» під час голосування за кандидатуру прем'єр-міністра України 11 грудня.

Між тим прес-центр СБУ 12 грудня повідомив, що спеціальна міжвідомча комісія у складі фахівців СБУ та Інституту проблем математичних машин і систем НАНУ не виявила втручання в роботу системи «Рада»(на рівні пультів для голосування депутатів) під час голосування за призначення Тимошенко на посаду прем'єр-міністра.

Водночас у акті комісії зазначено, що система «Рада» не має сертифікату відповідності вимогам захисту інформації і не містить журналу, який фіксує дії операторів.

Сьогодні фракції демкоаліції заявили, що до з'ясування працездатності системи голосування «Рада», використовувати дял голосувань інші способи, аби уникнути маніпуляцій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.