Show must go on! Сьогодні кіна під куполом не буде. Перенесли на вівторок

Автор/джерело -  © УНІАН, Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 14.12.2007 15:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4356

П'ятниця, задається, у новому парламенті, те ж саме, що в народу - понеділок. Ухвалиши одне рішення народні обранці, із чистою совістю, розійшлися. Доділювати портфелі.

Верховна Рада України ухвалила рішення про зміну способу голосування під час призначення у вівторок, 18 грудня, прем’єр-міністра України та нового складу уряду, а також під час голосування за звільнення прем’єр-міністра та звільнення старого Кабміну.

«За» проголосувало 253 із 274 народних депутатів, зареєстрованих у залі. Не голосували за це рішення в повному складі фракції Партії регіонів та Блоку Литвина.

Як повідомив голова ВР Арсеній Яценюк, згідно з рішенням, у вівторок кожен народний депутат під час процедури голосування перебуватиме на робочому місці, і коли голова ВР зачитуватиме за алфавітом прізвище народного депутата, то він при голосуванні «за» підніматиме руку і підтверджуватиме вголос своє рішення «за».

Яценюк зазначив, що при голосуванні «проти» народний депутат, який зареєструвався, залишатиметься на своєму робочому місці не піднімаючи руки.

Він повідомив, що весь процес зніматиметься аудіо- і відеосистемою. Процедура контролюватиметься Лічильною комісією ВР, вона також затверджуватиме результати голосування.

Між тим, не все так райдужно й консенсусно. Бо на мікрофонній сцені одразу ж появився повсюдно відомий Підрахуй.

Нардеп-регіонал Сергій Ківалов здивований заявами депутатів від демкоаліції про те що, особиста присутність Президента України на голосуванні щодо кандидатури Прем'єр-міністра України - необов'язкова.

Ківалов вважає, що «йдеться не про повторне голосування по вже представленій кандидатурі Прем'єр-міністра України, а про новий розгляд такого питання порядку денного, як призначення Прем`єр-міністра. Саме тому Президент наново вніс кандидатуру на посаду Прем`єр-міністра, саме тому у Верховній Раді має відбутися нове її обговорення, і представлена вона має бути наново, причому саме Президентом”, - стверджується в коментарі найвідомішого нардепа.

Ківалов додав, що при розгляді першого представлення кандидатури Прем'єр-міністра, всі народні депутати переконалися: будь-який відступ від Регламенту «гарантовано заводить нас в безвихідь». В той же час точне проходження Регламенту, на думку регіонала, “дозволить швидко завершити розгляд всього переліку питань, що знаходяться на порядку денному Верховної Ради».

Фракція Блоку Литвина у вівторок не братиме участі в голосуванні за призначення лідера БЮТ Юлії Тимошенко прем'єр-міністром України.

Про це заявив лідер фракції Володимир Литвин сьогодні журналістам.

«Ми не братимемо участі. Я вважаю, що потенціал і необхідні голоси у коаліції є», - сказав Литвин.

Лідер фракції вважає, що голосування за обрання Тимошенко прем'єр-міністром стане іспитом для коаліції на дієздатність.

«Це їхня відповідальність, і я думаю, що за Тимошенко проголосують 227 депутатів», - сказав Литвин.

Нагадаємо, у вівторок, якщо буде проголосоване призначення Тимошенко, водночас позбавляється крісла в.о. Янукович та увесь більшовицький уряд.

Отже, ...

Далі - буде...


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.