Перший - пішов. Рудьковський прийшов у СБУ на зустріч із слідчим

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 14.12.2007 17:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4357

В.о. Міністра транспорту і зв’язку Микола Рудьковський перебуває у приміщенні Служби безпеки України, де дає свідчення у справі щодо незаконного використання державних коштів у Мінтрансі на суму 390 тис. грн.

Як повідомила начальник прес-служби СБУ Марина Остапенко, слідчий викликав Рудьковського до себе сьогодні на 10.00, але той чомусь приїхав о 14.00.

Остапенко також нагадала, що Рудьковський допитується у рамках кримінальної справи, порушеної за ст. 191 (привласнення, розтрата майна, або заволодіння ним шляхом зловживанням службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Слідчий СБУ, у якого зараз на допиті в рамках кримінальної справи за фактом зловживання службовим становищем, перебуває міністр транспорту та зв’язку Микола Рудьковський обрав для нього міру запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд.

Остапенко зауважила, що Рудьковський допитується у справі як підозрюваний.

Як повідомлялосся раніше, 13 грудня СБУ викликала на допит Рудьковського у справі щодо незаконного використання державних коштів у Мінтрансі на суму 390 тис. грн.

Епізод, за яким викликається Рудьковський в СБУ, стосується поїздки «Київ – Париж – Київ» на приватному чартерному літаку, яку він здійснив з 9 по 12 червня цього року, оплативши цей рейс за рахунок Мінтрансу.

За деякими даними, Рудьковський літав за кондон із фотомоделлю.

Сам Рудьковський цю інформацію заперечує. Він також наполягає на тому, що літак для нього замовляло підприємство, яке знаходиться у підлеглості Мінтрансу і він, нібито, сам був здивований такою сумою витрат.

За його версією, потім він розсварився із керівником цього підприємства і, навіть, намагався звільнити його із заманої посади за службову невідповідність. Проте, уряд Януковича його не підтримав.

В кримінальній справі проти себе Рудьковський вбачає спосіб зведення рахунків із боку цього керівника. І винним себе не вважає.

Між тим, Рудьковський не зміг пояснити журналістам, чому делегація Мінтрансу, до якої він потім приєднався, літала у Брюсель на звичайному рейсовому літаку, а він - у Париж, чартерним рейсом. Рудьковський також наполягає, що у Париж він літав із метою переговорів із службових питань і наголошує, що може це підтвердити документально.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.