Корумпована кримська влада та російські бізнесмени провокують конфлікт

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 17.12.2007 15:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4362

У Криму російські бізнесмени масово скуповіють землю, а у кримській владі - процвітає корупція. Нові поміщики, для охорони своїх маєтків та земель наймають незаконні вєнізовані формування.

Голова кримськотатарського Меджлісу, член Блоку НУ– НС Мустафа Джемілєв застеріг перед небезпекою виникнення в Криму „другої Чечні”.

З такою заявою він виступив у Львові, куди прибув для вручення йому премії журналу „Ї”.

Джемілєв каже, що у Криму вже який рік російські бізнесмени масово скуповують всі землі, роздаючи хабарі. А для боротьби з кримськими татарами, які самовільно селяться на проданих територіях, бізнесмени наймають російськомовну молодь, яка організованими групами нападає на татар: «Ми дійшли грані, відбуваються організовані напади на кримських татар, і постало питання створення своїх напіввоєнізованих формувань для протистояння російським козакам та різним банд-формуванням».

«Про формування таких загонів та всенаціональну мобілізацію Меджліс вже прийняв постанову, але я наклав вето, - повідомив Джемілєв, - бо це буде друга Чечня».

«Втім, ситуація може вийти з під контролю, якщо влада не реагуватиме на насильство, і кримські татари почнуть оборонятися, тоді Меджлісу нічого не залишиться як очолити такі формування», - пояснює Джемілєв. «Є ще один спосіб захисту своїх прав, - каже він, - ми можемо вийти на вулицю, а нас є чверть мільйона».

«Аби вирішити основну – земельну проблему, Верховна Рада має прийняти закон «Про визнання прав осіб депортованих за національною ознакою», - вважає Джемілєв.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.