Плющу пропонують скласти повноваження

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 17.12.2007 16:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4363

Колеги по фракції пропонують Івану Степановичу зробити моральний вчинок - добровільно скласти депутатські повноваження.

Колишній голова Тернопільської обласної державної адміністрації, народний депутат Іван СТОЙКО (фракція “Наша Україна – Народна Самооборона”) закликав Івана Плюща здати депутатський мандат.

Про це Стойко заявив на прес-конференції у Тернополі.

“Коли Плющ не підписав коаліційну угоду, не голосує за голову Верховної Ради, за кандидатуру прем’єра - як ця людина морально може знаходитися в цій політичній силі, в списках якої він потрапив в парламент?”, - запитує Стойко.

Він переконаний, що сьогодні всі “повинні грати за іншими правилами”.

“Взяв зобов’язання – будь чесним перед собою, перед політичною силою, з якою ти йшов на вибори, перед громадою, яка за тебе голосувала”, - наголосив Стойко.

Він також вважає, що до Плюща “не зважаючи на його заслуги перед Україною, не зважаючи на його вік” потрібно було б застосувати закон про імперативний мандат, якого наразі немає стосовно депутатів ВР.

“Повинен бути закон про імперативний мандат”, - переконаний Стойко.

Наразі ж, додав він, Плюща можуть виключити з фракції. “Але тоді він піде у вільне плавання, буде голосувати як захоче. У нас і так хитка більшість”, - зауважив Стойко. Тому вихід із ситуації, на його думку, полягає у прийнятті закону про імперативний мандат. Тоді, каже він, була б управа на депутатів, чиї дію ідуть в розріз із позицією фракції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.