Менти замовили журналіста?

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 17.12.2007 18:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4366

Незалежна медіа-профспілка України та Інститут масової інформації вимагають від правоохоронців встановити винних у нападі на Максима Біроваша, журналіста газети “Бізнес”.

Сьогодні саме від міліції та прокуратури залежить, чи повернеться в українську практику брутальне придушення преси через напади, залякування та погрози. Суспільство і журналісти мають переконатися, що органи правопорядку в стані їх захистити, а злочинці – у невідворотності покарання, говориться у заяві прес-служби.

Доки слідством не доведе протилежного, ми залишаємось переконані, що побиття та пограбування Максима Біроваша безпосередньо пов’язані з виконанням ним журналістських обов’язків. Нагадаємо, що в ніч з 7 на 8 грудня в Києві невідомі напали на журналіста у ліфті будинку, де мешкає Максим. За словами журналіста, двоє чоловіків увійшли за ним в ліфт в останній момент, коли зачинялись двері. Нападники збили його з ніг, вихопили сумку і втекли.

За словами Максима, у сумці були документи внутрішнього листування МВС, протоколи засідань комісій із питань паспортизації та інші документи, які лягли в основу його журналістського розслідування про махінації з видачею паспортів. Саме ці, викрадені, документи Максим Біроваш мав пред’явити під час судового засідання 10 грудня 2007 року - за позовом голови консультаційної ради консорціуму «ЄДАПС» Юрія Сидоренка.

Згодом журналіст знайшов покинуті речі на сходах під’їзду, однак важливих документів там не було. Також викрадені електронні носії інформації, два мобільних телефони, ноутбук та записник журналіста. Максим Біроваш підозрює, що нападники виконували замовлення, метою якого був саме пошук і розкриття його джерел інформації в органах МВС.

Медіа-профспілка та ІМІ вимагають серйозно поставитися до підозр журналіста і ретельно перевірити цю версію під час слідства.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.