Регіонали знайшли привід, щоб покинути залу. Бо Янукович проголосив дестабілізацію

Автор/джерело -  © УНІАН, Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 18.12.2007 14:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4369

Фракція Партії регіонів залишила сесійний зал Верховної Ради, протестуючи проти стилю роботи, який продемонструвала коаліція при обговоренні процедурного питання. У Януковича не стало гідності, аби піти із честю, без істерик.

Лідер Партії регіонів, екс-прем’єр-міністр України Віктор Янукович вважає, що призначення голови БЮТ Юлії Тимошенко на посаду глави уряду поглибить політичну нестабільність в Україні.

Про це він заявив сьогодні у Верховній Раді, виступаючи перед розглядом питання про його звільнення.

Янукович зазначив, що призначення Тимошенко матиме негативний вплив на соціально-економічну ситуацію в державі. При цьому, за його словами, “помаранчева” команда, прийшовши до влади, повинна взяти на себе відповідальність за все, що відбувається в країні.

«Але я хочу сказати, що в державі знову настає епоха нових випробувань», - зауважив Янукович.

Янукович оголосив з трибуни ВР, що ПР переходить в опозицію. Екс-прем'єр вважає, що країна знаходиться у скрутному економічному становищі. На сміх із залу (що б мало означати "А хто довів?") Янукович відповів:"Я прошу не сміятися над горем людей".

Він також наголосив, що громадянам України не варто очікувати на покращення життя.

При цьому він побажав новому прем’єр-міністру і уряду «зробити всі добрі справи і підняти рівень життя людей». «Це побажання від мене, які від народного депутата, і поки ви не проголосували, як від прем’єр-міністра», - сказав Янукович.

Після цього фракція ПР залишила залу засідань. Як пояснив представник цієї фракції Юрій Мірошниченко журналістам, це зроблено на знак протесту.

«Ми заявляємо про свою політичну позицію, ми не згодні з тим стилем, який сьогодні продемонстрували коаліціанти. З процедурного питання вони почали давати оцінки діям уряду», - сказав Мірошниченко.

Депутат нагадав, що сьогодні фракція Партії регіонів припинила блокування трибуни ВР і дозволила провести голосування за обрання Юлії Тимошенко прем'єр-міністром. «Ми дали можливість голосувати всупереч регламенту – спочатку за прем'єра, ми дали їм можливість сформувати уряд і поводилися досить благородно», - додав він.

Мірошниченко вважає, що під час виступу лідера Партії регіонів Януковича в парламенті представники коаліції висловлювали в адресу його уряду необгрунтовані образи. «Коли закінчився виступ Віктора Федоровича, ви чули, які звучали йому навздогін виступи», - пояснив він.

Фракція ПР так і не повернулася до зали засідань і голосування за звільнення уряду відбувалося без участі їхніх сателітів - КПУ та Блоку Литвина.

Не голосував за відставку Януковича й Іван Плющ. Він також покинув залу засідань. Мовчки.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.