В Україні є уряд Тимошенко

Автор/джерело -  © УНІАН, Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 18.12.2007 17:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4373

Верховна Рада України затвердила склад Кабінету Міністрів 227-ма голосами. Тепер, для виконання вимог чинного законодавства, потрібно швидко сформувати Комітети парламенту, щоб урядовці склали повноваження нардепів.

Зокрема, у голосуванні шляхом підняття рук взяли участь депутати від фракції БЮТ та "Наша Україна – Народна самооборона".

"За" затвердження складу уряду проголосували всі 156 депутатів від фракції БЮТ та 71 депутат від фракції НУ-НС, включаючи Івана Плюща. Не голосував тільки депутат Іван Сподаренко, який знаходиться в реанімації.

Не брали участі у голосуванні ПР та її сателіти.

Після голосування була оголошена перерва на 15 хвилин для того, щоб Лічильна комісія ВР підбила остаточні результати голосування.

Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк запросив під час перерви прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко та нових членів уряду до себе в кабінет.

Лічільна комісія без зауважень затвердила протокол підрахунку голосів.

Закриваючи пленарне засідання Яценюк наголосив на тому, що обрані члени уряду мають скласти депутатську повноваження, про що у нього є заяви від кожного урядовця. Однак, ці заяви мають бути розглянуті на засіданні регламентного Комітету, який наразі не сформовано. Отже, як наголосив Яценюк, виникла колізія, оскільки проект Постанови про дострокове припинення депутатських повноважень членами уряду, має вносити, на розгляд пленарного засідання, саме цей Комітет.

Яценюк повідомив, що після пленарного засідання відбудеться засідання погоджувальної ради, де опозиція має внести кандидатури нардепів до складу Комітетів і якщо це станеться - то завтра на ранковому засіданні Постанову буде проголосовано. Він також висловив сподівання, що опозиція також надасть узгоджені кандидатури на посади віце-спікерів парламенту.

Як повідомлялося раніше, ПР та КПУ не можуть сторгуватися щодо посади першого віце-спікера. Також демкоаліція категорично відмовляється бачити на цій посаді комуніста Адама Мартинюка, за який у минулому скликанні часто-густо порушував Регламент.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.