Нардеп Стретович відмовився від півтони баксів

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 20.12.2007 16:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4383

50 мільйонів доларів пропонували народному депутатові від «Нашої України – Народної Самооборони» Володимиру Стретовичу за те, щоб 18 грудня він не проголосував за обрання Юлії Тимошенко прем’єр-міністром.

Про це депутат розповів в інтерв’ю журналістам.

«Мені зателефонувала людина, яку я давно знаю. Сказала, що потрібно терміново зустрітися. Я запитав – для чого? Він сказав – не по телефону. Сказав, що є цікава тема. Ми зустрілися у мене в Комітеті. Він сказав – тут не говоритимемо. Підемо, в машині поговоримо. Сіли в машину. Там він говорить, що до нього зверталися друзі. Я питаю – які? Він відповідає – не має значення. І, мовляв, сказали, що потрібно сьогодні (четвер, 13 грудня) або не пізніше завтра до обіду зробити заяву. Що, мовляв, «на користь країни я підтримую позицію Івана Плюща. Виходжу з коаліції. І не голосуватиму за прем’єра»…», - розповів Стретович.

На його запитання знайомому, хто ці люди, що намагаються його підкупити, знайомий відповів, що це не «Регіони». «Я ще раз питаю – ну так кого ж? Він говорить – це не так важливо. Важливо те, що буде далі...», - сказав депутат.

«Я питаю – і що ж далі? Він – ну, за це вони пропонують хороші гроші. Я цікавлюся, хороші – це які? У мені просто професійний інтерес заграв. Він говорить – 50 «лимонів». Я питаю – скільки? Він говорить – 50 «лимонів». Я йому – а ти сам-то уявляєш, що таке 50 «лимонів»? Він відповідає – так, вони уявляють. Я говорю – якщо вірити тому, що пишуть газети, то це – півтонни стодоларових купюр. Він говорить – так, вони це уявляють. Вони завантажують ці гроші в машину. Показують. Ставлять цю машину в затишному місці. Можна поставити охорону. А потім, коли все відбувається, можна сідати в машину і їхати туди, куди потрібно. Я розсміявся і говорю – так, цікава ситуація…», - розповів Стретович.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.