У нас - країна рівних можливостей

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 20.12.2007 18:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4385

На фірму кума Президента теж “наїхали” рейдери? Якщо такими вважати робітників, яким ні фірма, ні держава не надали житло, гарантоване Конституцією.

Прес-служба заводу "Ленінська Кузня" заявляє, що позов на Кабінет Міністрів від двох колишніх працівників заводу є частиною плану рейдерської атаки на підприємство.

Про це йдеться в повідомленні, поширеному сьогодні прес-службою.

"Поширене сьогодні в ЗМІ повідомлення щодо намагання отримати фізичними особами мільйонних сум шляхом подачі позову проти Уряду із залученням ВАТ „Заводу „Ленінська кузня” – є частиною плану рейдерської атаки на підприємство", - йдеться в повідомленні.

В документі також додається, що такі атаки, "як правило, починаються з абсолютно безпідставного за суттю позову".

"У даному випадку необґрунтованість вимог позивачів була підтверджена ухвалами судів 2004-2006 років", - зазначається в повідомлені.

"Галас, завдяки медіа-розкрутці абсурдного позову, має на меті одне - нанесення шкоди діловій репутації підприємства та утворення факторів для негативного формування іміджу керівництва заводу", - зазначає прес-служба.

Прес-служба наголошує, що ситуація є підтвердженням "необхідності негайного комплексного підходу до боротьби з рейдерством в Україні, яке несе загрозу вже не лише стабільності роботи багатотисячним колективам, а й інвестиційної привабливості нашої держави".

Це відбувається в умовах, коли "завод виходить на новий етап свого розвитку, коли в програмі підприємства пріоритетом є збільшення обсягів виробництва, покращення фінансових показників, що, відповідно, призведе до збільшення податкових надходжень до державного бюджету".

Експерти називають реальним власником заводу "Ленінська кузня" Петра Порошенка.

Як повідомлялося раніше, на Кабінет Міністрів Юлії Тимошенко подали в суд двоє колишніх працівників заводу "Ленінська кузня".

Згідно із повідомленнямїхніх представників, Микола Андрощук та Надія Савицька намагаються отримати двокімнатні квартири, які їм зобов’язаний був надати завод.

Вже протягом семи років рішення суду на їхню користь, яке набуло законної сили, не виконується. Через це адвокати порадили висунути претензії проти держави.

"Шкоду, завдану бездіяльністю державних органів, має відшкодовувати держава, тому ми подали позов проти Уряду", - зазначає адвокат позивачів Андрій Нечипоренко.

"Ми хочемо отримати для працівників "Ленінської кузні" по мільйону гривень, що включає ринкову вартість квартири та компенсацію моральної шкоди", - повідомив Нечипоренко.

За його словами, у випадку, якщо держава і цього разу не захистить права своїх громадян, адвокати планують звертатися до Європейського суду з прав людини.

Відповідаючи на питання про те, що заборгованість заводу перед цими громадянами з'явилась ще тоді, коли власником підприємства була держава, Нечипоренко відповів:

"Незалежно від того, хто є власником, має відповідати "Ленінська Кузня". При зміні власності всі активи і пасиви і обов’язки переходять до нового власника. Він також несе моральну відповідальність перед людьми, які там працюють".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.