МЗС України залишає заяви Путіна на його совісті

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 21.12.2007 12:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4388

Міністр закордонних справ України Володимир Огризко розглядає останні заяви російських властей щодо України як публічний прояв внутрішньополітичних процесів в Росії.

Про це він сказав сьогодні в Києві на зустрічі з представниками дипломатичного корпусу, акредитованими в Україні, у зв’язку з 90-річчям дипломатичної служби.

«Останні сигнали з Москви ми схильні розглядати як публічний прояв сьогоднішніх внутрішньополітичних процесів у сусідній державі», - сказав Огризко.

Він також зазначив, що в Україні не хотіли б, щоб зовнішні сили намагалися розділяти український народ і протиставляти одні регіони іншим.

За словами міністра, Україна бачить відносини з Росією як прагматичні, рівноправні і прогнозовані, а також справді партнерські, котрі базуються на загальноприйнятих принципах міжнародного права і позбавлені зайвої заідеологізованості.

Міністр також зазначив, що без нормальних відносин з РФ неможлива реалізація інтеграційних планів України.

«Те, що ми чуємо окремі реакції, давайте залишимо їх на совісті тих, хто їх робить», - додав Огризко.

Як повідомлялося раніше, 14 грудня Міністерство закордонних справ Російської Федерації розповсюдило заяву, в якій висловило занепокоєння у зв`язку з "антиросійськими проявами" в Україні.

18 грудня Президент РФ Володимир Путін надіслав послання Ющенку, в якому висловив думку, що істотні розбіжності в двосторонніх відносинах між двома країнами виникли через позицію України.

Крім того, Путін в інтерв'ю американському журналу Time заявив, що США «почали руйнувати Україну», штучно розділивши її суспільство на «проросійські» і «проамериканські» сили, надавши підтримку останнім.

Госдепартамент США категорично заперечив закиди російського Президента.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.