В Криму нова повінь

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 5.07.2006 19:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=439

В Сакському районі Криму із-за сильних дощів та шквальних поривів вітру відбулося підняття рівня грунтових вод, яке стало причиною збільшення акваторії оз. Сасик-Сіваш та руйнування двох найбільш небезпечних ділянок дев'ятикілометрової розділової дамби.

Про це повідомили в прес-службі МНС України.

В результаті аварійного скидання води підтоплено 78 приватних будинків м. Євпаторія, ряду будинків с. Охотніково і с. Орлянка. "Руйнування розділової дамби відбулося із-за перепаду рівня води між північною і південними частинами озера, що, у свою чергу, може привести до повної зупинки руху по автодорозі і залізниці в районі озера, підтопленню приватних житлових будинків і руйнуванню мережі водопостачання м. Євпаторія", - відзначили в прес-службі.

В даний час проводяться роботи по засипанню на пошкоджених ділянок дамби, на яких задіяно 20 чоловік особового складу МНС, а також 9 одиниць техніки. На місці події працює оперативна група ГУ МНС України АРК.

Це другий прорив дамби в Криму за тиждень. У ніч з 1 на 2 липня ц.р. в Білогорському районі Криму прорвало одну з дамб: внаслідок було підтоплено 7 населених пунктів, жертвами стихії стали декілька чоловік. Повінь викликали проливні дощі, із-за яких сильно піднявся рівень води в місцевих річках і ставках. Було підтоплено більше 500 житлових будинків і господарських споруд. На площі близько 477 га пошкоджені посіви зернових культур. На 53 км автодороги державного значення Симферополь-Феодосія-Керч пошкоджено близько 650 кв. м верхнього пласта покриття. Постраждали і інші дороги (на дорозі місцевого значення Білогорськ-Льговськоє пошкоджене 500 кв. м покриття, Мічуріно-Багатоє - 250 кв. м покриття).

Повені відбулися також в Івано-Франківській, Львівській та Чернівецькій областях. На ліквідацію наслідків стихійних лих в Івано-Вранківській області було виділено до 25 млн. грн., в Львівській області - до 2 млн. грн., в Чернівецькій - близько 2 млн. грн, в Криму - до 8 млн. грн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.