В Євпаторії - масове отруєння креветками

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 5.07.2006 19:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=440

Понад 70 людей госпіталізовані з попереднім діагнозом “кишкова інфекція”. Самі постраждалі впевнені, що отруїлися креветками, які у великому асортименті пропонують на євпаторійських пляжах та місцевих стихійних ринках. Люди отруїлися продуктом, який влітку можна їсти лише протгям півгодини після приготування.

Літом креветки можна їсти протягом півгодини після приготування

Замість пляжу - лікарняні ліжка. Більшість хворих куштували креветки і морепродукти, куплені на стихійних ринках і пляжах.

"У анамнезі багатьох хворих кишковою інфекцією виявлені сліди вживання креветок. Це при тому, що люди знають, що не можна купувати у неорганізованих людей незрозумілі харчові продукти, проте, вони не піклуються про своє здоров'я", - відзначив головний санітарний лікар Евпаторії Микола Мельников, передає ICTV.

Санепідеміологи нагадують: літом креветки можна їсти протягом півгодини після приготування. Торговці ж носять їх по декілька днів, поки не розпродадуть. А ще лікарі застерігають: поклопочіться самі про свої шлунки, щоб замість моря, піску і сонця не опинитися в палаті під крапельницею.

Торговцям морськими делікатесами загрожує адміністративна відповідальність: з пляжними стихійними бізнесменами розбереться міліція. Проте навіть сама місцева влада визнає - метод досить неефективний.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.