Президент Ющенко, прем'єр Тимошенко, спікер Яценюк і політична верхівка, на засіданні уряду, вирішують длю бюджету

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 26.12.2007 13:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4412

Перед бюджетними дискусіями Президент представив Секретаря РНБОУ Раїсу Богатирьову.

На початку засідання Глава держави зазначив, що нинішній уряд має унікальні можливості роботи в умовах політичної стабільності.

«Я розцінюю сьогоднішні можливості як унікальні можливості для забезпечення стабільної політичної ситуації, а це є необхідна умова прогресивного розвитку тих процесів, які ми сьогодні будемо обговорювати на засіданні уряду», – сказав Віктор Ющенко, маючи на увазі насамперед, економічний розвиток.

«Дозвольте вам представити Раїсу Богатирьову як секретаря Ради національної безпеки та оборони України», - сказав Ющенко.

Зал зустрів таке повідомлення оплесками.

«Без політичної стабільності не відбувається економічного росту, не відбувається ефективної соціальної чи гуманітарної політики. В часи непорозумінь важко говорити про ефективний збалансований бюджет», – наголосив Президент України.

Віктор Ющенко також висловив упевненість у продуктивній роботі коаліції й конструктивній роботі опозиції. «Судячи з тих тенденцій, які ми маємо, у мене є переконання, що в країні буде конструктивна опозиція і продуктивна більшість, що забезпечить реалізацію ключових національних програм», – зазначив Президент.

Глава держави побажав новим міністрам успішної роботи в уряді: «Щоб ваша робота потім була предметом вашої гордості».

Президент України Віктор Ющенко закликав до 1 січня ухвалити Державний бюджет на 2008 рік і одразу розпочати роботу над його вдосконаленням.

За словами Президента, сьогодні дуже мало часу для внесення докорінних змін в проект Державного бюджету. Він уважає, що сьогодні до бюджету треба ставитися не як до змістовного, а як до календарного завдання.

«Мета – нам потрібно на цьому тижні ухвалити бюджет», – наголосив Президент, додавши, що «ми не маємо права увійти в 1 січня без бюджету». Він підкреслив, що це негативно вплине на багато сфер економіки і соціальної політики держави.

Президент зазначив, що у разі неприйняття бюджету в новому році країна отримає такий його дефіцит, який не зможе подолати.

Він також додав, що часу на розгорнуту дискусію немає. «Тому прошу дискусію звузити і зрозуміти, що це більше календарне завдання, ніж змістовне», - сказав Ющенко.

Президент запропонував вже з 15 січня утворити робочу групу, яка протягом 30 днів напрацює необхідні зміни до Державного бюджету, з тим, щоб в другій декаді лютого внести зміни і доповнення до основного фінансового документу країни.

«Я просив би акцептувати ту версію бюджету, яка є, маючи на увазі, що питання, які належать до більш детального розгляду, соціального, гуманітарного блоку, ми відносимо на наступний період дискусії по бюджету 2008 року і передбачаємо, що після 15 січня почне працювати робоча група над внесенням змін і доповнень до бюджету», – сказав Президент.

Глава держави звернувся до керівників фракцій парламенту та міністрів з проханням підтримати такий підхід.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.