Чай і кава зменшують ризик захворіти на рак

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 26.12.2007 16:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4416

Регулярне вживання кави й чаю суттєво знижує ризик захворіти на рак нирок. Якщо при тому, водночас, не палити.

Американські вчені з Медичної школи Гарвардського університету, вивчивши дані 13 досліджень, прийшли до висновку, що люди, які п'ють багато кави й чаю, рідше хворіють раком нирки.

У результаті дослідження вчені встановили, що в тих людей, які щодня випивали в середньому по три й більше чашок кави міскістю 240 мілілітрів, шанси занедужати раком нирки зменшувалися на 16% порівняно з тими, хто пив каву раз на день або рідше.

Також фахівці з'ясували: щоденна чашка чаю знижує на 15 % ризик розвитку онкологічного захворювання, тоді, як молоко, прохолодні напої й соки не справляли на частоту захворювань ніякого впливу.

Прикметно, сприятливий вплив чаю й кави залишався без змін й з урахуванням таких чинників ризику рака нирки як паління, ожиріння й підвищений кров'яний тиск.

Американські вчені вважають, що антиракові властивості чаю й кави можуть бути пов'язані зі здатністю цих напоїв підвищувати чутливість тканин організму до інсуліну. Адже підвищені рівні цього гормону в організмі вважаються одним із чинників ризику багатьох різновидів ракових захворювань.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.