Регіонали не голосуватимуть за бюджет. Нічого дивного, а тим більше - нового

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 27.12.2007 16:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4424

Кнструктивізм по-регіональному - це блокування будь-чого, що виходить не від ПР. Таку тенденцію засвідчує і позиція регіоналів, оприлюднена офіційним ресурсом партії. При тому, очільники оППозиціонерів забули, що основою законопроекту став саме їхній документ, який вони ж свалили під час виборів, на шоу під куполом.

“Партія регіонів висловлює стурбованість першими кроками Кабінету Тимошенко, які свідчать про те, що популізм, безвідповідальність та свідоме обдурювання народу переростають з суто партійного стилю БЮТ в ранг державної політики. Свідченням цього стала авантюра з проектом бюджету-2008, який у народі вже охрестили „бюджетом за одну ніч". - говориться у заяві прес-служби.

У документі наголошується, що сума, запланована від приватизації - нереальна. “Навіть побіжний аналіз цього, з дозволу сказати, документу вражає некомпетентністю і відірваністю від реалій. У проекті бюджету на 2008 р. передбачається отримати від приватизації 11 млрд. гривень. Крім того, прогноз додаткових надходжень від приватизації – 12 млрд. гривень. Це абсолютно нереальні цифри. Україна за всі роки приватизації отримала менше, ніж тепер хтось бажає за один рік. Що тривожить найбільше, це ріст податкового навантаження, яке неодмінно буде галопувати у разі ухвалення цього проекту. Хвилює неможливість виконання дуже важливих соціальних програм. І вже зовсім незрозуміло, чому Тимошенко не заклала в проект кошти для виконання своїх передвиборчих обіцянок, зокрема, переходу з 1 січня 2008 року на контрактну армію?” - говориться у заяві.

ПР не буде голосувати за бюджет - і в цьому головна думка документу. “Ми заявляємо, що не будемо голосувати за бюджет обману і пропонуватимемо наш підхід і нашу концепцію найважливішого фінансового документу країни”. - говориться у заяві.

Між тим, документ не містить ні розшифровки, ні жодного натяку, в чому саме полягає концепція та підхід ПР щодо формування бюджету. Так само, як і конкретних пропозицій щодо його вдосконалення.

Натомість, у заяві аж занадто багато месиджів про єдність партії та згуртованість навколо її лідера Януковича. Це важко зрозуміти чи пов'язати, за змістом, із законопроектом про бюджет. В усякому разі головний фінансовий документ держави точно не містить жодної норми, яка б напряму торкалася саме ПР чи зазіхала на її фінансове положення. “Партія регіонів заявляє, що наша позиція є рішуча. Думка – одностайна. І в наших твердих намірах ніхто не зможе нам перешкодити – ні той, хто у пошуках теплішого і зручнішого місця перескакує з опозиції у владу, ні ті, хто пробують реалізувати чергові розкольницькі проекти, ставлячи собі за мету роздробити нашу монолітність. Партія регіонів заявляє про те, що у таких умовах ми ще більше зміцнюємо наші лави. Ми ще з більшою вірою і відданістю нашій справі гуртуємося навколо нашого Лідера – Віктора Януковича. А будь-які проекти, спрямовані на розкол у нашій партії, приречені на провал”. - говориться у заяві.

Змість післямови. В українців є таке гарне прислів'я: в огороді - бузина, а в Києві - дядько. Саме таке враження складається від істеричної заяви регіоналів. Істеричної, тому, що як така, аргументація неприйняття - зовсім відсутня. Окрім незгоди із показником надходжень від приватизації. Що, до речі, є типовим для усіх законопроектів про бюджет, починаючи із початку 90-х. Але ця обставина, жодним чином не впливала на результат голосувань ПР у парламенті ні у 2002-му, ні у 2003-му, ні в інші роки. Про що можна легко дізнатися із стенограм пленарних засідань парламенту та роздруківок голосувань на офіційному сайті Верховної Ради.

І якщо, в документі, абсолютно не за темою йдуть заклинання про монолітність рядів, їхню рішучасть та непохитність позицій лідера, то саме собою виникає питання: а чи так це насправді? Тільки дуже важко зрозуміти, чим саме законопроект бюджет може розколоти ПР?

Але точно це означає одне - партійні ряди не такі вже й монолітні, а думка - не одностайна.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.