У Криму віднині - бандитам тюрми. Так пообіцяв Луценко

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 28.12.2007 14:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4428

Генерал-майор Микола Іллічов призначений виконувачем обов’язків начальника Головного управління МВС України в Автономній Республіці Крим. Сьогодні в Сімферополі колективу міліції його представив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

Під час представлення Іллічова, Луценко піддав різкій критиці попереднє керівництво міліції Криму, заявивши, що воно робило все необхідне, щоб «їхнє життя було легким, безтурботним».

«Це кіно з сьогоднішнього дня припиняється», - підкреслив Луценко.

Він заявив, що попереднє керівництво кримського Главку МВС погоджувало всі призначення в міліції півострова з бандитськими структурами.

«Але більше Меля (депутат кримського парламенту з блоку «За Януковича!» Олександр Мельник, якого пов’язують з організованим бандитським угрупуванням «Сейлем», - ред.) призначати начальників райвідділів не буде! Бандити не будуть призначити керівництво Криму», - відзначив Луценко.

За його словами, в.о. начальника міліції автономії отримав сьогодні «квиток на війну». «Іллічов отримав квиток на війну – на війну з криміналітетом», - сказав міністр.

Луценко назвав 5 пріоритетів в роботі міліції автономії: боротьба з бандитизмом, наведення ладу в земельній сфері, боротьба з наркотиками, нелегальною міграцією і контрабандою. Міністр підкреслив, що через три місяці Іллічов повинен доповісти керівництву МВС про ситуацію в Криму. «І він стане або начальником, або ми шукатимемо іншого виконувача обов’язків», - заявив Луценко.

«Не цілуєтеся з бандитами – залишитеся на місцях», - відзначив міністр, звертаючись до працівників міліції АРК. Луценко також сказав, що якщо не навести лад в автономії, то Україна може втратити Крим.

Під час призначення за ініціативою народного депутата України Геннадія Москаля був продемонстрований запис телефонної розмови, як він запевняє, кримського спікера, «регіонала» Анатолія Гриценка, депутата Мельника і начальника міліції автономії Анатолія Могильова. В ході телефонної бесіди нібито Мельник указував, кого призначати на посади в МВС Криму.

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко також розформував Управління з боротьби з незаконним обігом наркотиків кримської міліції.

«Сьогодні я підписав наказ про розформування УБНОНу кримського півострова», - сказав міністр, додавши, що зробив це, оскільки «УБНОН Криму є тільки дахом для наркоторговців».

Луценко повідомив, що тимчасово виконувати обов’язки начальника УБНОНу Криму буде перший заступник начальника Департаменту з боротьби з незаконним обігом наркотиків МВС України Іван Башта.

«З сьогоднішнього дня він очолює атестаційну комісію, і весь склад УБНОН із завтрашнього дня проводитиме переатестацію», - заявив глава МВС.

Він відзначив, що ті, хто хочуть боротися з наркотиками, залишаться працювати, а ті, хто хочуть «кришувати» наркоторговців - переходять на відповідну «лінію фронту».

Башта сьогодні був представлений працівникам міліції АРК.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.