Парламент подарував українцям бюджет. Під Новорічну ялинку

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 28.12.2007 22:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4434

Верховна Рада України ухвалила закон “Про Державний бюджет України на 2008 рік та внесення змін до деяких законодавчих актів”. У рекордно короткий термін.

“За” проголосувало 235 із 438 народних депутатів, зареєстрованих у залі. Зокрема, із фракції БЮТ проголосували 156 депутатів, з фракції “Наша Україна – Народна самооборона” – 71, з фракції КПУ – 8.

Не голосували у повному складі фракції Партії регіонів та Блоку Литвина.

Як пояснив журналістам після голосування Литвин, його фракція була не проти б проголосувати “за”, але Яценюк не надав йому, Литвину, слово перед голосуванням, а тому, в очевидь, образимшись на спікера, литвиновці не голосували. Про інтереси виборців, як кажуть, тут згадувати просто недоречно.

Ще далі пішли регіонали. Член фракції Партії регіонів Ярослав Сухий заявив у паламенті, що закон про державний бюджет України на 2008 рік було прийнято “фальшивою кількістю голосів”.

За його словами, в сесійній залі нібито було лише 197 народних депутатів із фракцій “Наша Україна – Народна самооборона” та БЮТ.

Сухий наголосив, що фракція Партії регіонів більше не дозволить коаліції голосувати таким чином.

Він зазначив, що депутати із коаліції намагаються “перегнути” опозицію “через коліно”. За словами Сухого, вони забувають, що за Партією регіонів стоять виборці.

Про те, що отим виборцям, без ухвалення бюджету, не світили б пенсії та соціальна допомога, видатний регіонал чомусь не пригадав.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.