Януковичи вкрали у держави ЛЕП, яка постачає енергію на експорт

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 4.01.2008 21:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4445

Уряд Януковича поцупив частину Бурштинського енергетичного острова. Без легального дозволу ФДМ державне майно просто передали в аренду комерційній структурі, пов'язаній із РАО ЄС РФ.

Про це заявив народний депутат, член фракції БЮТ, радник Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко з питань енергетичної політики Олександр Гудима.

Як відомо, Бурштинський енергетичний острів є частиною енергетичної системи України, що працює паралельно з енергосистемами Європейського Союзу. Важливу роль в цьому відіграє Теребле-Рікська гідроакумулююча електростанція, яку уряд Януковича встиг перед своїм відходом в тінь передати в оренду на 25 років близькій комерційній структурі, що було частиною стратегічного плану захоплення експортного електроенергетичного потенціалу України.

«Дещо раніше, всупереч чинному законодавству, Янукович і К о передали під контроль структур РАО «ЄЕС» Чубайса експортну лінію електропередачі 750 кВ Південно-Українська АЕС – Ісакча (Румунія)», - стверджує Гудима.

Олександр Гудима звертається до Міністерства палива та енергетики з проханням негайно провести розслідування інциденту. Також депутат ініціюватиме в парламенті створення спеціальної слідчої комісії щодо розслідування численних фактів незаконного відчуження урядом Януковича стратегічного майна держави.

Від “Аратти”: ми не маємо жодних сумнівів, що поступово широка громадськість отримає шокуючу інформацію про масштаби розкрадання суспільних коштів та майна більшовицьким урядом. І в тому, ми не бачимо жодних сесацій чи несподіванок.

Проте, нас, як виборців, дивує інше. А саме, ми не можемо досі дати собі відповіді на болючі питання:

1. Чи є в Україні Президент, який, за Конституцією, повинен бути гарантом її безумовного виконання?

2. Чи існують в Україні, як такі, правоохоронні органи, які б мали неухильно виконувати свої функції, в тому числі, від високопосадових клептоманів? Чи правоохороні вже перетворилися у сферу сервісу злочинних угруповань?

3. На яких підставах Президент України Віктор Ющенко, безумовно маючи інформацію про масштаби злочинної діяльності, приховує від покарання осіб, які ховаючись за партійні прапори, вчинили злочини, називаючи їх політичною опозицією?

Принагідно, ми за правом, гарантованим Конституцією кожному виборцю, публічно вимагаємо у Президента пояснень: як сталося, що приналежність до певного політичного бренду є підставою для фактичної індульгенції на право коїти злочинні дії?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.