Тисячі людей прийшли попрощатися з Олександром Абдуловим

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 5.01.2008 16:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4447

Тисячі людей прийшли в суботу до театру “Ленком” у Москві, щоб попрощатися з народним артистом Росії, другом, колегою Олександром Абдуловим, який помер в четвер на 55-му році життя.

Після відспівування в храмі Різдва Пресвятої Богородиці в Путінках в залі театру відбулася громадська панахида, повідомляє РІА "Новості".

"Наш будинок так осиротів за останні роки, що і слів немає, і сліз, а коли діти йдуть, то взагалі рветься логіка, - сказав актор Олег Янковський. - Я не обмовився, тому що він пішов від нас дитиною. Його перша роль була на цій сцені, тут він формувався, окріпнув, робив дурощі і робив прекрасне".

"У 1974 році на цю сцену прийшов хлопчик-студент Сашко Абдулов. Він був дуже високого зросту і ніби більше нічого, - згадує художній керівник "Ленкома" Марк Захаров. - А потім поступово на наш подив почалося перетворення, над нашим театром зійшло сонце".

Захаров також повідомив, що за час хвороби актора в театр приходила величезна кількість листів з побажаннями здоров'я, добра і пропозиціями, як зцілити Абдулова.

Серцем театру назвала Абдулова акторка Інна Чурікова. "Сашко - життя, фантазія, незламний коловорот думок, подій, пустощів. Він був серцем театру", - сказала вона, додавши, що "уявити собі театр без Абдулова неможливо".

"Він стихійно, але реалізовував всі свої фантазії, і він не був Маніловим. Він знімав кіно, він возив і показував дітям спектаклі. Храм, в якому його сьогодні відспівували, теж він зробив", - продовжила вона.

Актор і друг Абдулова Олександр Збруєв пригадав, як вони торік наприкінці вересня відзначали 80-річний ювілей "Ленкома", і Абдулов говорив, що потрібно перекрити вулицю, поставити на ній трибуни, щоб прийшло якомога більше людей.

"Сьогодні ти зробив це - перегородив вулицю, і тисячі людей ідуть попрощатися з тобою", - сказав Збруєв.

Президент України висловив співчуття у зв'язку зі смертю видатного російського актора Олександра Абдулова

Президент України Віктор Ющенко висловив співчуття у зв'язку зі смертю видатного російського актора Олександра Абдулова, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Сумуємо разом з Вами. Поділяємо гіркий біль передчасної втрати великого артиста і людини.

Кіно і театр пов'язують тісними узами Олександра Абдулова з Україною», – йдеться у телеграмі-співчутті Глави Української держави до рідних, близьких та колег видатного актора.

Кожна зустріч із самобутнім і великим талантом були святом для шанувальників його творчості.

Світла пам'ять про великого актора Росії назавжди залишається в наших серцях, зазначається у співчутті Віктора Ющенка.

* * *

Олександр Гаврилович Абдулов потрапив до лікарні в серпні 2007 року. Під час зйомок у Балаклаві, під Севастополем, у нього несподівано загострилася виразка шлунку. Актор був негайно прооперований. За кілька днів потому його перевезли до Москви, а потім він поїхав до Ізраїлю на консультацію. Там йому був поставлений діагноз "рак легенів".

В четвер о 7:20 актор помер в центрі серцево-судинної хірургії імені Бакульова.

Абдулову було 54 роки - він народився 29 травня 1953 року в Тобольську в театральній сім`ї. Популярний актор багато і успішно працював в кінематографі. Він знімався в таких картинах, як "Звичайне диво", "Той самий Мюнхгаузен", "Будинок, який побудував Свіфт", "Вбити дракона", "Чародії", "Карнавал", "Геній", "Next" та багато інших.

Олександр Абдулов був тричі одружений. Перша дружина - актриса Ірина Алферова (Абдулов удочерив її дочку Ксенію від першого шлюбу), друга дружина - Галина, театральний менеджер. Третя його дружина Юлія Милославська молодша за чоловіка на 13 років; в кінці березня 2007 року у них народилася дочка Євгенія.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.