Розширено статутні завдання Національного аграрного університету

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 5.07.2006 20:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=445

Національний аграрний університет (НАУ) відтепер має всі можливості значно поліпшити якість підготовки та перепідготовки фахівців з вищою освітою для потреб аграрного виробництва, збільшити їхню кількість.

Для цього постановою Уряду від 3 липня ц.р. № 892 внесено необхідні зміни і доповнення до Статуту Національного аграрного університету, що розширюють його завдання. Слід нагадати, що з 1995 року Університет, як самостійний вищий навчальний заклад, перебуває у функціональному управлінні Кабінету Міністрів України. Чинний Статут НАУ був затверджений рішенням Уряду ще у 2001 році, тому в ньому не були враховані вимоги прийнятого пізніше Закону України „Про вищу освіту” та ряду інших актів, - повідомляє Департамент комунікацій влади та громадськості Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Даною постановою Уряду до Національного аграрного університету, зокрема, приєднано ще 23 регіональних навчальних і науково-дослідних закладів та підприємств. Відтак університет стане базовим щодо випуску фахівців в сфері технологій екологічно чистого та органічного сільського, лісового і рибного господарства. Наявність кваліфікованих науково-викладацьких кадрів та відповідної матеріально-технічної бази дасть змогу збільшити підготовку спеціалістів в галузі визначення якості і безпеки ґрунтів, вод, добрив, пестицидів, сировини і продовольчої продукції за екологічними, ветеринарними та фітосанітарними показниками. Для прискорення міжнародного визнання якості і безпеки вітчизняної сільгосппродукції і продовольства Університет проводитиме широку роботу в сфері їх сертифікації за міжнародними стандартами, а також науково-дослідну та інноваційну діяльність.

Досягнення НАУ в питаннях екологічної, генетичної, радіаційної й інших видів безпеки життєдіяльності людини визнано і на міжнародному рівні.

Національний аграрний університет веде родовід від сільськогосподарського відділення, відкритого у 1898 році у складі Київського політехнічного інституту. У 1922 році на базі його створено Київський сільськогосподарський інститут. У 50-х роках шляхом об’єднання його з київськими лісогосподарським та ветеринарним інститутами утворено Українську сільськогосподарську академію. У 2000 році закладу присвоєно назву Національний аграрний університет.

Нині на його відділеннях, філіалах, наукових установах та дослідних господарствах задіяно понад 46 тисяч осіб, з яких 36 тисяч – студенти. Торік Національний аграрний університет випустив 3 тисячі бакалаврів та понад 3 тисячі спеціалістів та магістрів різних галузей сільського господарства.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.