У регіоналів чергова істерика. По політичним мотивам

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 8.01.2008 20:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4456

Партія регіонів звинувачує Кабінет міністрів України у звільненні працівників Укрзалізниці за політичними мотивами.

Львівська катастрофа - наочний результат професіоналізму колишнього керівництва Укрзалізниці

Про це йдеться у заяві народного депутата від Партії регіонів, колишнього генерального директора «Укрзалізниці» Володимира Козака.

«На жаль, сьогодні доводиться констатувати, що політична риторика та обіцянки представників нового українського уряду кардинальним чином розходяться з їх реальною програмою дій. Як і у 2005 році, ці «горе-управлінці» розпочинають свою діяльність з масштабних кадрових чисток за політичною ознакою», - зазначив депутат.

За словами Козака, розгорнуто цілеспрямовану кампанію «кадрових чисток» на найвищому рівні. Зокрема, наголосив він, безпідставно звільнено генерального директора «Укрзалізниці», на сьогодні звільняють 7 його заступників, 5 з 6 керівників залізничних доріг.

«Золотий запас» «Укрзалізниці» «викидають» з галузі, якій вони віддали багато років наполегливої праці. Серед причин - виключно політичні мотиви, адже жодних професійних претензій чи доган на їхню адресу немає”, - зазначив він.

Депутат вважає, що сьогодні на місця звільнених є пропозиція призначити осіб, які вже працювали в галузі, зарекомендували себе як люди з недостатнім професійним рівнем, без відповідного досвіду роботи на керівних посадах у галузі.

Козак звернувся до прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко, до Верховної Ради України, керівництва Міністерства транспорту та зв’язку з вимогою дати належну оцінку позаправовим, недемократичним та непрофесійним діям керівництва галузі, наслідком яких можуть стати «управлінський хаос та повний параліч діяльності однієї з провідних галузей вітчизняної економіки».

Крім того, народний депутат пропонує профспілці «Укрзалізниці» скликати надзвичайний з’їзд працівників залізничної галузі, на якому дати об’єктивну оцінку тим процесам, які сьогодні мають місце в Державній адміністрації залізничного транспорту.

Від “Аратти”: щодо професіоналізму керівників Укрзалізниці часів його керівництва, пану Козаку краще б промовчати. Бо всі ще прекрасно пам'ятають, як катастрофи на залізниці траплялися із такою частотою, нібито там діяв великий партизанський загін, який вів “рейкову війну” із транспортними комунікаціями супротивника.

Проте, є підозра, що гвалт нардепа пролунав не просто так - адже урядовці Тимошенко із першого дня обіцяли провести ретельну ревізію. На предмет казнокрадства.

І заяви про політичні репресії - очевидно свідчать, що ревізія таки розпочалася.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.