Уряд напружено опрацьовує програму діяльності

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 9.01.2008 14:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4459

Кабінет Міністрів схвалив програму своєї діяльності за назвою “Український прорив: для людей, а не для політиків”.

За прийняття за основу проекту програми проголосували одноголосно на засіданні уряду всі члени Кабміну.

Проект програми представив перший віце-прем’єр Олександр Турчинов, зазначивши, що вона базується на коаліційній угоді.

У ході обговорення проекту документа кожний із міністрів заявив, що підтримує проект програми, висловив при цьому ряд зауважень і пропозицій до неї.

Після завершення обговорення програми Тимошенко доручила всім міністрам протягом середи внести в письмовому вигляді пропозиції до програми в Секретаріат Кабміну для того, щоб після їхнього урахування проект програми був у четвер, 10 січня, переданий для узгодження до Секретаріату Президента, а також до Національної академії наук.

Тимошенко також доручила міністрам якомога раніше почати обговорювати свої частини програми в комітетах Верховної Ради, тому що, за її словами, до розгляду Радою програми Кабміну залишається мало часу.

Прем’єр також доручила віце-прем’єрові Іванові Васюнику та міністрові економіки Богданові Данилишину 13 або 15 січня організувати громадське обговорення програми Кабміну в українському домі.

Тимошенко наголосила, що особисто має намір взяти участь у громадському обговоренні програми, однак 14 січня вона не зможе цього зробити, оскільки на цей день у неї заплановане відрядження до Дніпропетровської області.

Прем’єр також доручила міністрам приступити до розробки плану дій з реалізації програми уряду.

Вона зазначила, що план дії має указувати конкретні законопроекти, проекти постанови Кабміну та інші нормативні акти, необхідні для реалізації програми Кабміну із вказівкою відповідальних осіб і дати виконання.

Як повідомлялося, Кабмін має намір на наступному засіданні 16 січня остаточно затвердити програму дії Кабміну і направити її на затвердження Верховної Ради.

17 січня минає 30-денний термін, відведений законодавством Кабміну для розробки програми своїх дій і направлення її для твердження до Ради.

Від “Аратти”: до речі, попередній уряд Януковича, який нині оППозиціонер, за рік своєї “роботи” так і не знайшов часу, аби виконати вимогу Конституції та ухвалити хоч якусь подобу програми діяльності.

І це, до речі, відбувалося на очах гаранта Конституції, який перед тим із нинішніми оППозиціонерами проунівесалив Україну.

І як тепер бути щодо вашої тези, пане Президенте, про відповідальну владу? Пам'ятаєте про таке?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.